VM 2012: Island v Norge, 10 ting du bør vite


10. Island og Norge har møtt hverandre 30 ganger hittil, hvorav hjemmelaget har vunnet seks, fem kamper har endt med uavgjort, mens Norge kan vise til 19 kamper i sin favør. Ny norsk seier er priset til 2.15.


9. Ajax-spilleren Kolbeinn Sigthorsson har gjort sine saker meget godt i vennskapskampene, og står bokført med fire scoringer på fem kamper. Det er uansett ikke gitt at Sigthorsson får starte den tid Alfred Finnbogason kan vise til tre fulltreffere på fem kamper for nederlandske Herenveen. Oddsen på at Sigthorsson tegner seg for scoringer i løpet av kampen er 3.70, mens Finnbogason er priset til 1.75 under øvrige islandske spillere.


8. Island har spilt vennskapskamper mot relativt god motstand – Japan, Montenegro, Frankrike og Sverige. Alle kampene var på bortebane, og samtlige endte med tap. Laget spilte imidlertid ikke dårlig, og kan vise til flere scoringer. Det var primært det islandske forsvaret som sviktet. For eksempel ledet mannskapet fra sagaøya 2-1 over Frankrike til det gjenstod fem minutter av kampen. Island måtte følgelig reise hjem med et forsmedelig 2-3 tap i sekken. Dersom du tror Island leder ved pause, og at Norge til slutt vinner, er det priset til 30.00.


7. Island og Norge var i samme gruppe i forbindelse med kvalifiseringen til sommerens EM. Norge vant begge kampene med sifrene 2-1 og 1-0 henholdsvis. Dersom du har tro på at historien gjentar seg, er nevnte resultat tilgjengelige til 7.75 og 9.50 i odds.


6. Dersom vi ser bort ifra Norges vennskapskamper, har ikke Norge evnet å holde rent bakover på de fem seneste (5:6). At begge lag scorer fredag er priset til 1.78.


5. Det begynner å bli lenge siden Norge spiste kirsebær med de store i VM-sammenheng. Oddsen på at Norge tar seg til VM i Brasil om to år er 2.30. Markedet regner med at sjansen er større for at vi følger mesterskapet fra sofaen. At Norge ikke kvalifiserer seg er nemlig priset til 1.55.


4. Selv om 17 av totalt 30 oppgjør siden 1947 har endt med over 2.5 scoringer, har Island og Norge ikke produsert over 2.5 scoringer mer enn ved tre anledninger siden 1984 (10 kamper). Under 2.5 scoringer betaler 1.72 ganger innsatsen, mens over gir 2.05.


3. Den første kampen mellom landene gikk av stabelen i 1947 da Norge vant 4-2. Det er også den kampen som har inneholdt flest scoringer i innbyrdes oppgjør. Hvis du har tro på at Drillos gutter gjentar bedriften betaler et slikt spill 70.00 ganger innsatsen.


2. Tarik Elyounoussi har hatt en god periode på landslaget. Rosenborg-spilleren kan vise til to scoringer fra kampene mot Hellas og Nord-Irland. Oddsen på at angriperen tegner seg for kampens første mål er 7.75. Skulle han skrive seg inn i målprotokollen i løpet av kampen, er oddsen 3.70.


1. John Arne Riise ligger på delt førsteplass på lista over spillere med flest landskamper (104). Ålesunderen er kjent for å markere seg når han først bestemmer seg for det, og 6.00 på at han feier inn et skudd er godt betalt.