Vedder på ”Magic” Carlsen som ”Årets idrettsnavn”


Selv om listen over nominerte til årets gjeveste, norske idrettspris ikke offentliggjøres før i desember, har Europas største spillselskap upekt sin favoritt: Magnus Carlsen gir lave 1,25 i odds; 80 prosent sannsynlighet for å vinne trofeet, i følge Unibet.

- Den pågående diskusjonen om hvorvidt sjakk er sport, idrett eller ikke, er den eneste reelle mostanderen for ”Magic” Carlsen som ”Årets navn”. Men denne prisen velges av det norske folk, og juryen som nominerte Magnus i fjor, har definitivt ingen mulighet til å komme utenom ham i årets nominasjon, sier PR manager Kyrre Merg i Unibet.

 

- At idrettspresidenten ikke har klart å bestemme seg for om Carlsens prestasjoner er idrett eller ikke, tror vi ikke det norske folk er opptatt av i det hele tatt. Hans prestasjoner er toppidrett godt som noe, og hundretusenvis av nordmenn foran TV- og dataskjermen gjennom flere uker kan ikke ta feil, sier Kyrre Merg.

 

Nestfavoritt hos Unibet er golfesset Suzann Pettersen, som fortsatt har mulighet til å ende opp som verdensener med seier i helgens sesongavslutning på LPGA-touren i Florida.

 

- Oddsen på Tutta er likevel såpass høy som 7,5, hvilket sier mye om hvor stor favoritt Magnus Carlsen er. Dessverre for Tutta, som mange mener har fortjent utmerkelser fra norsk idrett for lenge siden, sier Merg.

På plassene bak Norges to største, internasjonale idrettsstjerner for øyeblikket, ligger Tora Berger (odds: 12,5) Aksel Lund Svindal (odds: 15), Marit Bjørgen og Petter Northug (odds: 25), samt fjorårsvinner av folkets idrettspris, Cecilia Brækhus (odds: 30).

 

Odds, hvem blir ”Årets navn” på Idrettsgallaen:

Magnus Carlsen         1,25

Suzann Pettersen        7,50

Tora Berger                12,5

Aksel Lund Svindal    15,00

Marit Bjørgen             25,00

Petter Northug            25,00

Cecilia Brækhus         30,00

Mats Zuccarello          30,00

Therese Johaug          30,00

Patrick Thoresen        40,00

Emil Hegle Svendsen 40,00

Henrik Ingebrigtsen   50,00

Håvard Rugland         125,00