Tottenhams høye herrer gjør seg selv til latter ved AVB-avskjed!


Tottenham er farlig nær å gjøre seg selv til latter. Noe som er helt utrolig, tatt i betraktning at de befinner seg kun to poeng bak fjerdeplassen - og ikke mer enn fire bak andreplassen i Premier League.

Enkelte ganger er det måten man taper på som er problemet. Og Spurs har så visst ikke tapt på en "god" måte denne sesongen. Å tape 0-3 mot West Ham er aldri akseptabelt, mens 0-6 mot Manchester City er...? Vel, kanskje Tottenhams svakeste resultat i dette århundret. 

Mannen som er manager på White Hart Lane har for vane å provosere folk. Han gjorde det i Chelsea, hvor AVBs dårlige forhold til pressen ga ham alt annet enn en enkel start. Nå begynner portugiseren å gå folk på nervene i Spurs også. 

Og dét kan jeg skjønne: Det er nesten som om AVB er fast bestemt på å lage bråk, når han anklager fansen for ikke å skape en positiv atmosfære på White Hart Lane, eller når han offentlig kritiserer spillerne etter Etihad-affæren.

Men, vent nå litt... hva er galt med det? 

Tottenhams spillere bør skjemmes. Og dersom kritikken falt på stengrunn, så får det bare være...

Jan Vertonghen skal skjemmes etter sin dårligste oppvisning i karrieren; mangelen på profesjonalitet ved at han så tydelig var misfornøyd med å spille venstreback.

Hugo Lloris skal bøye nakken i skam for å ha forært City to scoringer i førsteomgangen. Kanskje keeperen fremdeles pleide bakrusen etter feiringen i Paris fem dager tidligere, men det er heller ingen unnskyldning. 

Og Erik Lamela bør ta plass i skammekroken for å ha rotet bort ballen hver gang han fikk låne kule. Spilleren viste liten eller ingen interesse for å avskjære innlegget fra Jesus Navas, som tross alt førte til Citys tredje scoring - selve spikeren i kista. 

Det er trenerens jobb å la spillerne få vite at slike oppvisninger er uakseptable. 

Fra mitt ståsted; dersom Spurs virkelig vurderer å gi Villas-Boas sparken, er det egentlig styreformann Daniel Levys stilling som det bør stilles spørsmålstegn ved. Å gi Harry Redknapp reisepass sommeren 2012. Selv om Redknapp riktignok gjorde seg selv til en klovn til slutt, endrer det ikke det faktum at han leverte i henhold til Levys ambisjoner - nemlig å sørge for at Spurs spiste kirsebær med de store i Champions League. Og med stil!

Redknapps etterfølger har slitt på enkelte områder den siste tiden; noe som kan tilskrives manglende samhandling mellom klubbens mange nyervervelser. Spurs er i skrivende stund et lag uten personlighet, og AVBs taktiske disposisjoner har vært noe svake - for ikke å snakke om problemene med å snekre et offensivt spill som får det beste ut av Roberto Soldado - en mann som fant veien til nettmaskene 59 ganger i løpet av 88 kamper for Valencia. 

Selv om Villas-Boas har til gode å svinge seg til de samme høyder som han gjorde i Portugal, vil det være galskap av Spurs å kvitte seg med ham nå. De var trolig ikke ved sine fulle fem da de sparket Redknapp heller, men det er en annen historie. Daniel Levy er nødt til å gi "sin mann" full tillit nå. Selv om søndagens forestilling var en ydmykelse, trenger det ikke føre til krisemaksimering.

At det ville bli problemer etter at Gareth Bale forsvant må ha vært åpenbart for alle. Mannen var et fenomen - den typen spiller som Spurs ikke har sett siden Paul Gascoigne. En spiller som fant veien til nettmaskene 31 ganger i løpet av 52 kamper i fjorårssesongen vil etterlate seg et vakum uansett hvor mange nye stjernenavn man måtte handle inn. Spurs er i prosessen med få seg selv etter Bales avskjed, og det samme gjør den talentfulle trener Villas-Boas. 

Supporterne synes å skjønne det, og det sannelig på tide at Tottenham-styret viser at de stoler på ham. Hvis ikke kan Levy plutselig gjøre det umulig å finne noen som er villige til å overta. 

Andre Villas-Boas er priset til 2.20 i odds på å bli den neste treneren som får sparken i Premier League!