Tippetips, Stabæk v Rosenborg


Både Molde og Strømsgodset snublet i sine forsøk på å trygge avstanden ned til Rosenborg på tredjeplass i Tippeligaen. RBK befinner seg fire poeng bak tetduoen, og kan krype helt opp i ryggen med seier over nederlagsdømte Stabæk. Rosenborg er ubeseiret på fremmed gress denne sesongen (4-5-0), og skal ha alle muligheter til å knipe tre viktige poeng på Nadderud.

Vi skal helt tilbake til juni for å finne sist gang Rosenborg tapte. 16 kamper i samtlige turneringer (9-7-0) er solide saker, selv om litt for mange kamper ender med uavgjort. Dersom vi utelukkende konsentrerer oss om Tippeliga-kampene i samme periode, finner vi at trønderne har funnet veien til nettmaskene 15 ganger. Selv om tallet gir et noe misvisende bilde av scoringsformen (3 mål mot Sogndal og Aalesund) – burde Rosenborg være i stand til å finne Stabæk-målet mandag. Merk at kun to av åtte kamper har endt med mer enn én nettkjenning for Rosenborg. Vi imidlertid at det ligger an til over 2.5 mål mandag, noe som er priset til 1.45.

Stabæk har på sin side slitt voldsomt denne sesongen, og befinner seg desidert nederst i serien med lusne 10 poeng etter 20 kamper. På Nadderud har det heller ikke gått knirkefritt, hvor Bærums-laget står med to gevinster. Stabæk har scoret åtte mål, og sluppet inn hele 22 baklengs. Til tross for et nylig oppsving med 2-1 over Sandnes, var alt tilbake til normalen med 1-4 tap mot Haugesund i forrige runde.

Veigar Pall Gunnarsson er som kjent tilbake i gamleklubben etter et mislykket opphold i Vålerenga. Selv om scoringene ikke kommer like ofte som i gamledager – den gang i tospann med Daniel Nannskog – har vi på følelsen at islendingen har lyst til å vise seg frem mot Rosenborg. Om Gunnarsson ikke finner nettet som første målscorer til 12.50, tror vi han skriver seg inn i målprotokollen i løpet av kampen til 4.75.

Beste spill:
Sats på Over 2.5 scoringer til 1.45 i odds
Sats på at Veigar Pall Gunnarsson scorer i løpet av kampen til 4.75 i odds
Sats på at begge lag scorer til 1.55 i odds