Tippetips: England v Ukraina


Etter en overbevisende 5-0 seier er det rett og rimelig at en trener slipper unna kritikk. Likevel er det slik at den komfortable seieren over Moldova til tross reiste flere spørsmål enn vi fikk svar. Det handler primært om Roy Hodgson og laguttaket.

Er det virkelig slik at Hodgson ser på Steven Gerrard og Frank Lampard - som runder 34 og 36 år henholdsvis i 2014 - som en del av VM-planene? Dersom så ikke er tilfelle; hvorfor benytter han dem i kvalifiseringskampene - og især mot fotballens "miniputter" hvor England forventes å vinne enkelt? Dersom de mot formodning er en del av trenerens planer for Brasil-mesterskapet, kan man undres over hva England egentlig har lært etter de seneste turneringene. Er det slik at man tror et lag med en sentrallinje bestående av John Terry og Wayne Rooney kommer til å gjøre det bedre nå?

Hodgson synes å gå i den samme fella som de foregående England-trenerne: De lover forandringer - om enn ikke verbalt så i alle fall gjennom handlinger - for deretter å falle tilbake igjen til gamle synder. Og i sin tur lide den samme skjebne.

England både bør og skal ta seg enkelt til seieren i Gruppe H - og videre til Brasil-VM i 2012. Dersom vi tar utgangspunkt i den lovende starten på kvalifiseringen, peker alt mot Sør-Amerika. Med den samme stammen i laget som har feilet i tidligere sluttspill vil det bli nok et "nesten", og en ikke fullt så vakker exit.

Formutvikling

På kort sikt ser ting ser ting rosenrødt ut med engelske øyne. Seieren over Moldova har satt standarden, og the Three Lions kan nå konsentrere seg om å befeste posisjonen på topp i gruppa med en ny seier på Wembley tirsdag kveld. 1.35 i odds på hjemmeseier er snaut, men det er vanskelig å finne argumenter for å sette pengene på enten uavgjort (4.50) eller Ukraina til 9.00 ganger innsatsen.

Innbyrdes oppgjør

Det er ikke ofte at en trener så vidt tidlig i sin regjeringstid kan skryte av å ha et overtak over motstanderen. England fikk nemlig seirende ut av møtet mellom lagene under sommerens EM. Wayne Rooneys scoring i andre omgang var nok til å sikre seieren. Det samme utfallet betaler 5.50 ganger innsatsen.

De to lagene burde kjenne hverandre godt nå, ettersom de også var i samme gruppe i kvalifiseringen til VM i 2010. England vant hjemmekampen 2-1, mens Ukraina knep tre poeng i det motsatte oppgjøret - 1-0 - i Dnipro.

Målscorere

Denne gangen må Ukraina klare seg uten superspissen Andriy Shevchenko som pensjonerte seg etter årets EM-sluttspill. Ansvaret for å finne veien til nettmaskene faller nå på Marko Devych og Roman Zozulya. At nevnte duo tegner seg for kampens første mål er tilgjengelig til 15.00 og 16.00 i odds henholdsvis.

Uten Wayne Rooney var England nødt til å stole på Jermain Defoe i fredagens oppgjør. Tottenham-spissen takker for tilliten med å signere Englands tredje for dagen. Den forhenværende West Ham-spissen er priset til 5.00 på å score det første målet tirsdag. På samme måte som i fredagens kamp kan det lønne seg å se på andre alternativer.

Lampard er som sedvanlig er et godt spill med sine 6.75 i odds. Chelsea-generalen er Englands straffe-eksekutør, men er farlig uansett med Hodgsons foretrukne spillestil. Det meste handler om å få ballen ut på kantene, og deretter legge skrått ut i boksen. I samme åndedrag kan nevnes Tom Cleverley som står i 10.50.

Vurdering

Den umiddelbare fremtiden ser lys ut for England. Hodgsons lag er organisert og veldisiplinert, og bør ikke ha nevneverdige problemer i en relativt svak gruppe. Det er derimot når man først er i Brasil, og bedre lag venter, at jeg tror svakhetene vil komme til overflaten. Jeg håper jeg tar feil, men så langt i forveien tror jeg det er en ny semifinale-exit som ligger i vente for England.

Tips

England 1-0 Ukraina

Bonus-spill

Vurdér å sette noen kroner på Under 2.5 scoringer til 1.85 i odds. Ukraina er bedre bakover på banen enn Moldova, og Hodgson mangler sine beste angrepsspillere her.