Tippeligaen, Tippetips: Sandnes Ulf vs Odd


Bilde: Kjetil Ree

Sandnes Ulf 2.40, Uavgjort 3.40, Odd 2.85 - Avspark søndag kl 18.00

”Ulvene” tar fatt på sin andre sesong i Tippeligaen, når Odd kommer til Rogaland søndag. Asle Andersens gutter endte på 13.plass i fjorårets serie, etter 1-1-3 på sine fem avsluttende kamper. Et av tapene i samme periode kom mot helgens motstander, da Frode Johnsen & Co tok med seg alle poengene tilbake til Telemark etter 4-2 seieren på Sandnes Stadion.

De lyseblå startet sesongen med tre kamper uten seier i fjor (0-1-2), men det er et ganske annet lag som rusler utpå matta nå. Toppscorer Steinthor Thorsteinsson har byttet ut Sandnes-trøya med erkerivalen Vikings mørkeblå, mens landsmannen  - 29-åringen Hannes Thor Halldorsson har blitt hentet inn fra islandske KR for å vokte buret.

I det hele tatt har hjemmelaget vært svært så aktive på overgangsmarkedet. Totalt åtte spillere har kommet inn dørene, mens hele ni har forsvunnet fra klubben. En herremann det knytter seg store forventninger til, er 20-åringen Diego Rubio som har signert på lån fra portugisiske Sporting Lisboa. Chileneren tegnet seg for åtte scoringer iløpet av 25 kamper for Sportings B-lag forrige sesong.

For de som har fulgt Tippeligaen noen år er følgende en kjennsgjerning: Odd er så visst ikke et vårlag. Fjorårssesongen startet med 2-2-6 på de innledende 10 kampene, og ”Oddrane” lå nest nederst – to poeng bak søndagens motstander. (Både i 2011 og 2010 viste fasiten 3-4-3 etter sesongens ti første oppgjør).

Odd sliter med svak økonomi, men kan takke den lokale Lotto-millionæren Yngvar Borgersen for at det ikke er dårligere stilt. 67-åringen har åpnet lommeboka for å hente tilbake den gamle helten Bentley. I fjor besørget Skiens fotball-filantrop Morten Fevangs lønn, mens han tidligere i år bebudet at klubben ikke trenger å selge verken Emil Jonassen eller Fredrik Semb.

Spørsmålet er om spissveteranen Frode Johnsen endelig får avløsning. 40-åringen har vært en målgarantist for hvittrøyene, og sikret seg til alt overmål toppscorertittelen (16) forrige sesong. I Bentley (Chukwuma Akabueze) kan Odd om ikke annet være trygg på hva de får. Nigerianeren tegnet seg nemlig for ni fulltreffere på 29 kamper i sin siste sesong (2010) for Skiens-klubben.

Ingen av lagene har skader eller suspensjoner som volder de respektive trenerne hodebry.

Vurdering:

Det er alltid fristende å ty til det enkle når sesongen er helt fersk – nemlig å anbefale uavgjort. Odd har imidlertid gjort sine saker godt i vinterens treningskamper, og har to målfarlige spillere i Johnsen og Bentley. Hvem som skal sørge for hjemmelagets scoringer er vi derimot ikke sikre på.

Beste Spill:

Sats på Odd til 2.85 i odds
Sats på at Odd vinner uten å slippe inn baklengs til 5.40 i odds