WTA Tennis, Tippetips: Underdog Lucic-Baroni vil overraske!


Runde 16 i BNP Paribas Katowice Open avsluttes i Polen torsdag, når blant andre toppseedede Aga Radwanska er i aksjon.

Mine to tips onsdag gikk begge inn, etter at Camillia Giorgi gjorde av med landskvinnen Roberta Vinci og Tsvetana Pironkova tapte i strake sett mot Shahar Peer.

Giorgi kunne ha vunnet sin kamp med strake sett, men evnet ikke å serve matchen i havn. Hun sørget likevel for å sende Vinci nedover rankingen, nærmere bestemt som nummer 20.

En spiller som truer Vincis 20.plass er Alize Cornet, som på sin side møter nummer 146 i verden - Kristina Kucova torsdag. Cornet kan klatre helt opp i rygg på Vinci med en god uke i Spodek Arena.

Den franske representanten bør ha få problemer med å gå seirende ut, og Alize er en av tre spillere torsdag som er priset altfor snaut for min del. 

Cornet omsettes til 1.14 i odds, mens Aga ytterligere konservativt med 1.11 i sin kamp mot Fran Schiavone. Sistnevnte skal ha lite å stille opp med mot den lokale favoritten under disse forholdene - med eller uten "skjerfet" sitt.

Magda Rybarikova bør likeledes gjøre av med Silvia Soler-Espinosa, hvis spiller aldri hadde vunnet en kamp på tour-nivå på innendørs hardcourt før seieren over Misaki Doi i 1. Runde her.

Doi står nå med åtte tap på sine ni kamper i 2014, og er åpenbart inne i en trøblete periode. Den eneste hun har vunnet mot inneværende år, er Cornets motstander - Kucova. 

2-0 til Rybarikova, som trives godt under disse forholdene, er et brukbart alternativ med 1.70 i odds.

 

Mirjana Lucic-Baroni 1.90, Yvonne Meusberger 1.85

Dette oppgjøret går av stabelen kl 16.00 norsk tid, og tegner til å bli det jevneste oppgjøret på en ellers spillobjekt-fattig torsdag. Jeg må uansett vedgå at jeg er nokså overrasket over å se østerrikeren som favoritt her. 

Kroaten trives på hurtig underlag, hvor hennes agressive slag kommer til sin rett. Meusberger er langt mer komfortabel når hun kan male i stykker motstanderen på grus eller tregt underlag.

Meusberger har aldri tatt seg forbi 2. runde i tour-sammenheng på innendørs hardcourt - og hun har i sannhent vært profesjonell i lang tid. Hun har i tillegg tapt begge de to seneste møtene mot dagens motstander.

Karrieren hennes har i det hele tatt gått akkurat den veien vi hadde forventet. Lucic-Baroni gikk seirende ut på det kjappet underlaget i Doha, mens Meusberger vant i Miami - hvor underlaget er langt tregere.

Det eneste som stikker seg ut - i mine øyne - er Mirjanas seier mot østerrikeren i Stuttgart tilbake i 2013 - på et underlag som jeg ville trodd skulle favorisere Meusberger. Jeg mener likevel at torsdagens forhold peker i retning av seier til kroaten.

Lucic-Baroni spilte godt nok onsdag til å ta seg forbi en noe småskadet Jovana Jaksic - som på sin side kom fra godt spill i Monterrey med støttebandasje på beinet. De som var vitne til kampen, er på det rene med hva slags type tennis Mirjana liker å spille.

Dersom hun får til spillet sitt, kan Lucic-Barono vinne dette komfortabelt. Det er likevel vanskelig å stole på at hun holder toppnivået over lengre perioder. Hun ønsker for enhver pris å unngå at hun ender opp en "arbeidskamp" med Meusberger, og på relativt hurtig underlag tror jeg hun unngår nettopp dét. 

Lucic-Baroni er et godt spillobjekt til 2.00 i odds.

Beste Spill: Sats på at Lucic-Baroni slår Meusberger til 2.00 i odds