US Open: Nadal tar sin 13. Grand Slam tittel!


Med tanke på at Nadal har hatt flere lengre skadeavbrekk i karrieren hvor det siste medførte 7 måneders turneringspause er statistikken voldsomt imponerende. Det er faktisk ikke lenger utenkelig at Nadal greier å slå Federers uvirkelige rekord med 17 Grand Slam titler.

Nadals historikk i store finaler er den viktigste årsaken til jeg tror Nadal igjen slår Djokovic i finalen i US Open akkurat slik spanjolen gjorde det i 2010. Nadal har tapt en gang for Djokovic i år (Monte Carlo), men det var i best av 3 sett. Nadal fikk også revansje i best av 3-sett finalen i Montreal på hardcourt i august. Årets mest pregende kamp var dog finalen i Paris hvor Djokovic rotet bort seieren og taper 9-7 i 5.sett. Den kampen knuste Djokovic sin store drøm om å spille seg inn i historiebøkene som en av bare 8 spillere som har vunnet alle de 4 store Grand Slam’ene.

2013 har vært Nadals sesong. Han vant i Paris for 7.gang som er rekord. I tillegg har han ikke tapt en eneste gang på harcdcourt denne sesongen. Det sier litt om utviklingen i spillet til Nadal. Hardcourt var historisk det underlaget som spanjolen slet mest på. I US Open i år har han kun blitt breaket en eneste gang (Gasquet). Nadal har også slått hele 113 forehand vinnere iløpet av de siste 2 ukene og bruker nå forehanden ned langs linjen mye oftere (46% mot 10% i tidligere år) og dette åpner banen på en helt annen måte og gjør spanjolen guffent uforutsigbar. Husk også at Nadal leder 21-15 innbyrdes!

Djokovic minner meg fortsatt om spilleren han var i årets Wimbledon hvor han ble knust av Murray i finalen. Serberen slår Del Potro i semi fordi han er tøffere i hodet og aldri blir sliten, men Del Potro spilte bedre tennis. Det samme gjorde Wawrinka i lørdagens semifinale, men blir mer sliten enn Djokovic. Jeg tror ikke serberen greier å slite ut Nadal på samme måte. Hvis Djokovic skal greie å slå Nadal må han spille mer offensivt(som i 2011) og bruke backhanden sin mer offensivt (kun 32 vinnere i årets US Open), men han må også serve bedre (kun 8 ess på 5 sett mot Warinka).

I en stor finale vil det alltid være nerver og man vil dermed alltid få gode Livebetting muligheter.  1,6 i odds på Nadal er greit og 3-1 i sett Nadal til 3,9 i odds er meget fristende. For de som liker litt ekstra risiko og har klokketro på Nadal kan man også teste handicapp-spillet Nadal +5,5 games til 3 i odds.

Lykke til med bettingen!