Tennis: US Open - Torsdagens Tips


2012 US Open har startet på en god måte for min spalte. Onsdag ble fasiten to nye fulltreffere av i alt tre tips.

Verken Cedrik-Marcel Stebe og Bradley Klahn hadde behov for mer enn ett sett hver mot Viktor Troicki og Jurgen Melzer, og endte således begge med å vinne. Slik sett var det en strålende dag for de som satset på outsiderne her.

Mikhail Youzhny sørget for at så vel undertegnede som øvrige med innsatser på spill satt med endestykket langt frem på stolsetet. Russeren klarte å søle bort en to-sett ledelse og match points før har tapte mot Gilles Muller. Det skulle imidlertid vise seg betydningsløst den tid Andreas Seppi hadde et mareritt av en kamp mot Tommy Robredo.

I løpet av tre dager har vi sett rekordmange ni spillere komme tilbake fra å ligge under med to sett for deretter å vinne. Forhåpentlig vis blir ikke mer av slikt i dag. Det er mange favoritter som er priset lavt av herrene i dag, noe som selvsagt ikke frister nevneverdig. Istedet retter vi blikket mot damene som skal i aksjon - Dominika Cibulkova, som møter Bojana Jovanovski kl 17.00. Underdogen har på alle måter en mulighet til å ta seg videre her, etter å ha slått Mona Barthel i første runde.

Serberen har vært i fin form den seneste tiden, og tok seg til semifinalen i Dallas i kjølvannet av en gevinst i Baku. Det skal vedgås at den "Doble Smultringen" hun ble til del mot Roberta Vinci i nevnte oppgjør i Dallas slett ikke var optimalt. Likevel la hun oppgjøret bak seg på best mulige måte da hun slo Barthel til 4.00 i odds.

Cibulkova har på sin side vært i elendig form i det siste, og fikk regelrett juling av Caroline Wozniacki - hvorav sistnevnte knapt kunne bevege seg etter å ha pådratt seg en skade i New Haven forrige uke. Cibulkova måtte gå tre sett for å rydde Johanna Larsson av veien i første runde, og jeg ser for meg en kamp som vil bølge mye frem-og-tilbake. Det innebærer også at jeg tror Jovanovski er et bra spillobjekt med tanke på å knipe minst ett sett.

Å satse på sistnevnte med handicap +1.5 betaler rundt 1.94, noe som for min del virker greit betalt.

Dagens andre spill må bli at Vinci fortsetter sin gode form ved å slå den tøffe Yaraslava Shvedova i kveld. Italieneren har vunnet 12 strake sett, og lekte seg til tittelen i Dallas i forrige uke. Vinci fulgte deretter opp med å gjøre kort prosess med Urszula Radwanska (2-0) i denne turneringen.

Shvedova beseiret sin egen double-partner Vania King i første runde, men vil få merke at kveldens kamp byr på langt sterkere motstand. Begge spillerne gjør sine saker best på den røde grusen, men har vist seg effektive på raskere underlag også.

Spillerne har møtt hverandre ved én tidligere anledning, og det var en kamp som ble spilt på samme underlag som i dag. Vinci gikk seirende ut av bataljen over tre sett, og kan meget vel gjenta bedriftene i dag til 1.60 ganger innsatsen.

Avslutningsvis ønsker jeg å nevne kampen mellom hjemmefavoritten James Blake og Marcel Granollers. Matchen er absolutt en god kandidat til å gå over 39.5 Games til 1.87 i odds. Dette kan for øvrig være siste gangen New York-publikumet får sjansen til å se Blake spille på Flushing Meadows, hvor amerikaneren kan vise til en super statistikk. Han kan sikkert vinne igjen, men jeg ser for meg at denne kampen vil strekke seg ut i tid - kanskje hele fem sett.

Duoen har bare møtt hverandre én gang tidligere, og det var på den røde grusen i Houston i 2008 i selveste finalen. Granollers vant den gangen, men skal nok en gang få bryne seg på publikumet - bare i langt større skala ettersom Armstrong-atmosfæren vil være elektrisk.

Blake akter å gå for gull som sedvanlig er, og er sikkert heltent når han befinner seg på favoritt-scenen i New York. Granollers er så langt i fra walk-over materiale og vil gjøre det tøft. Over 39.5 virker derfor som et smart spill.

Beste Spill: Sats på Jovanovski +1.5 sett som vinner mot Cibulkova til 1.94, Sats på Vinci som vinner mot Shvedova til 1.60.