Ønsketenkning: Raonic kan bety slutten for "De Fire Store"


De Fire Store. De er store, og de teller fire. Det vil imidlertid ikke forbli slik i all fremtid.

Federer må være mindre enn ett år unna å annonsere at han legger opp. Med et skranglete er det slett ikke sikkert at Nadal spiller igjen - definitivt ikke på samme nivå han var på tidligere.

Da har vi kun Murray og Djokovic tilbake som relativt beskjedne "Store Duo". Så hvilke fremadstormende spillere kan ta topplasseringene på verdensrankingen?

Det finnes ikke en vitenskapelig måte å regne seg frem til det på. Den uforutsigbare måten spillere utvikler seg på, gjør at man meget vel kan slikke på fingeren og stikke den opp i været. Det er så mange tilfeldigheter som avgjør hvorvidt en spiller når toppen.

Kanskje er elimineringsmetoden den beste veien å gå. La oss starte med å se på de ti beste som ikke regnes blant "De Fire Store".


Førstemann - David Ferrer - er på feil side av 30-tallet, har aldri vunnet en Masters 1000 eller bedre. Glem det.

De neste på listen - Tomas Berdych og Juan Martin Del Porto: Ingen av dem er ukjente med Grand Slam-finaler (faktisk vant sistnevnte US Open i 2009), men magefølelsen tilsier at toget på mange måter har gått for begge. Det er en bitteliten mulighet for at en av dem kan glimte til i Grand Slam-sammenheng i fremtiden. Ikke særlig trolig, vel og merke.

Jo Wilifred Tsonga: Denne karen har kraft, talent og selvtillit som kan ta ham langt når det gjelder. Problemet at vi må helt tilbake til 2008 for å finne mannens siste Grand Slam-finale. Sett i lys av at han ikke evnet å vinne den gangen, kan jeg vanskelig forestille meg at han er kapabel fem år senere.

Janko Tipsarevic: Han har levert karrierebeste de siste par årene, men han er 28 år, og har ikke engang en Master 1000-seier å vise til. For å kunne vinne en Grand Slam vil han trenge en rakett i baken.

Så har vi endelig kommet til Nicolas Almagro: Vinner kun på på grus, og har ikke sølvtøy å vise til. Ingen sjanse.

Nei, skal vi ha noen som kan utfordre Murray og Djokovic i fremtiden, må det være en av ungguttene. Som for eksempel den canadiske 21-åringen Milos Raonic.

Han har nådd et foreløpig karrierebeste med 14.plass på verdensrankingen denne uken, og har tatt seg til sin sjette APT Singles-finale. Han besitter en fryktet serve, og imponerende arbeidsmoral. Definitivt en spiller det er verdt å holde et øye med.

I løpet av de siste seks månedene har han slått Andy Murray (to ganger pluss en walkover), Tomas Berdych og Janko Tipsarevic. Skulle han modnes noe er det ingen grunn til at han ikke skal kunne nå toppen.

Legg også til at faren hans pleide å pusle med kjernekraft. Forbered dere på spaltede atomer.