Ivanisevic: Murray kan vinne Wimbledon


Wimbledon er liksom rosinen i pølsa; selve julaften i løpet av en tennissesong. Etter at jeg selv klarte å slå kloa i troféet i 2001 - etter mange års prøving og feiling, vet jeg hvor gjerne alle ønsker å vinne denne turneringen. 

Årets mesterskap tegner til å bli en aldri så liten klassiker, hvor flere seriøse utfordrere er å finne på plakaten. Andy Murray virket å være både frisk og rask i Queen's mot Marin Cilic, så jeg forventer at han i det minste kommer i nærheten av å bli den første briten som vinner mennenes singles i Wimbledon, siden 1936. 

Unibet tilbyr markedsledende 4.75 i odds på at Murray stikker av med pokalen. Det kan vi kalle habil odds! 

Wimbledon er imidlertid en av de tøffeste konkurransene å skulle gå seirende ut av. Ingen spiller kan være på sitt beste i alle syv kampene på veien til troféet. Man trenger således en smule flaks, og samtidig håpe at motstanderen heller ikke har dagen. 

Murray kan vinne hele sulamitten - ingen tvil om dét. Han har kvalitetene som skal til i spillet sitt. Siden i fjor har han i tillegg ikke bare vunnet en Grand Slam, men også tatt Olympisk gullmedalje på samme arena. 

Men Murray er selvsagt ikke alene om å kunne vinne. Novak Djokovic (2.70), Rafael Nadal (4.30) og Roger Federer (6.00) har alle muligheter å ta storeslem, selv om Nadal er femteseedet som forventet. Dersom jeg selv blir utfordret på hvem jeg tror vinner; sier hjertet mitt Murray, mens hodet forteller Djokovic. På damenes side er det i realiteten kun én person som har kapasitet til å gjøre av med Serena Williams. Det er nemlig Serena Williams selv. Dersom hun er i sitt sedvanlige slag, skal hun normalt være uslåelig på gress, noe som reflekteres i Unibets odds (1.42).

De som måtte være på jakt etter en outsider som de kan holde et øye med under Wimbledon, kan gjøre det langt verre enn å velge seg kroaten Cilic. Han tok seg til finalespill mot Murray i Queen's forrige uke, og kan være verdt å titte på i de tidlige rundene. 

Jeg ser i sannhet frem til de kommende to ukene, og ikke bare på grunn av tennis - Jeg formelig elsker jordbær!