Goran Ivanisevic' tippetips: Murray slår Janowicz fredag


Vi nærmer oss en avgjørelse i Wimbledon, men før den tid skal både Novak Djokovic og Andy Murray i aksjon i fredagens semifinaler. Jeg forventer at serberen slår Juan Martin Del Potro, selv om det ikke er noen tvil om hvilken av kampene i SW19 tilskuerne ser mest frem til. 

Jeg har sans for Jerzy Janowicz; han er en gjennomført profesjonell herremann, med krutt i armene. Det er hans første semifinale-opptreden i Wimbledon-sammenheng, så dette er en stor begivenhet for ham. Serven han leverer er regelrette raketter og han har i tillegg evnen til å følge dem opp. Han er på alle måter en trussel - selv mot en som parerer så vidt godt som Andy Murray. 

Fernando Verdasco skapte vanskeligheter for Murray; og da tenker jeg kanskje spesielt på serven. Ingen liker å spille mot en venstrehendt motstander, noe jeg med glede kunne konstantere i løpet av min egen karriere! Andy spilte ingen perfekt kamp, men han var i alle fall i stand til å hente frem reservene for å ta seg videre. Han har kommet tregt igang i sine to seneste kamper, uten at jeg tror det samme skjer i dag. 

Dette tegner ikke til å bli lett match for Murray. Erfaringen han tar med seg inn i dette oppgjøret vil spille en vesentlig rolle her. Jeg tror Murray går seirende ut, ikke minst fordi Janowicz har en tendens til å trøble med nervene på Centre Courten - især i første og andre sett. Murray kan skryte av å ha en uovertruffen utholdenhet, og må følgelig kalles favoritt til å seire over fem sett. 

Forhåpentligvis har vi en spennende kamp i gjære. Og hva hadde vel vært en bedre opptakt til søndagens store finale? 

Goran Ivanisevic var på sitt beste ranket som verdenstoer. Han vant 22 titler i løpet av karrieren, innkludert Wimbledon 2001. Han er Unibets "Sofa-ekspert" under sommerens begivenhet. 

Sats på at Andy Murray slår Jerzy Janowicz med sifrene 3-1 til 3.45 i odds