Goran Ivanisevic' tippetips: Lisicki slår Bartoli i damenes finale!


Det er duket for finale i Sør-Vest London!

Etter to spennende herre-semifinaler fredag, handler det atter igjen om damene. Sabine Lisicki, som slo ut Serena Williams tidligere denne uken, skal måle krefter med franske Marion Bartoli på Centre Courten lørdag. 

Tyskland har endelig en Wimbledon-finalist igjen; og det har sannelig vært lenge å vente siden Steffi Grafs forrige finaleopptreden i 1999. Lisicki har imponert i London tidligere, men har bedret spillet sitt ytterligere et hakk denne uken. Resultatet er at hun befinner seg i sin første Grand Slam-finale noen sinne. 


Bartoli er en uordtodoks spiller, men hun treffer ballen usannsynlig godt. Hun spilte seg til finalen i denne turneringen i 2007, da hun måtte se seg slått av Venus Williams. Revansjelysten burde således være påtagelig lørdag. Det kan meget vel hende at tapet for seks år siden er en spore til ekstra innsats. Det er imidlertid også en fare for at erfaringen fungerer motsatt. Jeg befant meg selv i situasjoner hvor jeg tenkte "Åh, nei, ikke nå igjen!". Man er bare nødt til å jage slike tanker på dør, for deretter å fokusere på de arbeidsoppgavene som skal løses. 

Uansett hva som skjer vil vi få se et nytt navn inngravert på damenes pokal. Det er vanskelig å spå hvem som vil gå seirende ut, men magefølelsen sier at det er Lisickis store kveld. Jeg har virkelig sans for hvordan hun spiller; med kraft, men like fullt finesse. Jeg håper kampen blir avgjort av god tennis, heller enn av feilsteg. 

Goran Ivanisevic var på sitt beste ranket som verdenstoer. Han vant 22 titler i løpet av karrieren, innkludert Wimbledon 2001. Han er Unibets "Sofa-ekspert" under sommerens begivenhet. 


Sats på at Sabine Lisicki vinner damenes finale til 1.45 i odds