Goran Ivanisevic' tippetips: Djokovic løfter troféet!


Søndag representerer kanskje selveste julaften i tenniskalenderen - Mennens Wimbledon-finale. Det har vært en turnering spekket med overraskelser, selv om vi muligens står tilbake med finalen de fleste ønsket å se. Hjemmefavoritten Andy Murray møter Novak Djokovic til den tredje Grand Slam-finalen i løpet av de fire seneste. 

Jeg plukket disse to spillerne som finaledeltagere allerede før turneringen tok til, hvorav Djokovic var min favoritt til seieren. Det vil bli en tøff kamp mellom to spillere med lignende spillestil. Begge er utrolig hurtige, og kan i tillegg skilte med en fantastisk utholdenhet. Vi kan raskt vitne til nok en maraton-affære her. 


I store kamper som dette, tror jeg man skal satse på den som er mest aggressiv. Vi så det i fjorårets finale: Andy vant US Open-finalen med en fremragende forestilling, da han gravde dypt i energireservene i fjerde sett. Han viste innsatsvilje mot Fernando Verdasco i kvartfinalene, men kan ikke koste på seg en ny treg innledning mot Djokovic. 

Novak er "mannen". Han har spilt briljant. For å kunne slå ham, er du nødt til å være god, og konsentrert; du er nødt til å vinne hvert eneste poeng tre ganger, ettersom han alltid finner en måte å sende ballen i retur på. Det er den soliditeten som gjør ham til min favoritt. Jeg tror ikke han vinner overlegent, men heller at han får jobben gjort i løpet av fire sett. 

Goran Ivanisevic var på sitt beste ranket som verdenstoer. Han vant 22 titler i løpet av karrieren, innkludert Wimbledon 2001. Han er Unibets "Sofa-ekspert" under sommerens begivenhet. 

Sats på at Novak Djokovic vinner 3-1 til 4.30 i odds