French Open: 10 ting du bør vite!


Tenniseliten er tilbake i Paris i forbindelse med sesongens andre Grand Slam på Roland Garros. Kan Rafa Nadal forsvare tittelen, eller vil en usannsynlig mester ta steget opp? Joe Short sitter med tallene du bør kjenne til...

10. Regjerende mester - Rafael Nadal - har allerede vunnet tre titler denne sesongen, og i tillegg vært å finne i finalen ved fire ytterligere anledninger. Spanjolen er priset til 2.50 i odds på å ta Roland Garros-kronen.

9. Nadal har spilt 21 kamper på grus denne sesongen, hvorav kun tre av dem har endt med tap. Nadal er tilgjengelig til 50.00 i odds på å tapte mot Robby Ginepri i 1. runde.

8. French Open 2013-vinneren, Serena Williams, tok sin WTA-seier nummer 60 forrige helg med 6-3, 6-0 over Sara Errani i Roma. Serena betaler 2.20 ganger innsatsen på å forsvare Grand Slam-tittelen.

7. Italia Open-vinner, Novak Djokovic, har også tre titler å skilte med denne sesongen, og gjorde blant andre av med Nadal i finalene i Roma og Miami. Serberen kan handles til 2.25 på å vinne Roland Garros for første gang. 

6. Andy Murray har aldri tatt seg forbi kvartfinalene i noen Grand Slam-turnering siden seieren i fjorårets Wimbledon. Murray -ranket som nummer åtte i forkant av turneringen - gir 31.00 ganger innsatsen tilbake for seier i Paris.

5. Murrays beste resultat i French Open-sammenheng, var et semifinale-tap tilbake i 2011. Den gangen røk skotten 6-4, 7-5, 6-4 mot Nadal. Murray tapte også nylig mot Nadal i Roma, og oddsen for tap mot Andrey Golubev i 1. Runde er 7.50.

Se Rafael Nadals seier mot Roger Federer i French Open 2011...

4. Roger Federer forsvant ut av Italian Open i første kamp, etter å ha tatt seg til finalen i Monte Carlo i den foregående turneringen. Federer kan vise til seier i Dubai denne sesongen, men har altså ikke vunnet en Grand Slam siden Wimbledon 2012. Ferderer er priset til 21.00 i odds for seier.

3. Verdenstoer Li Na har kun avansert fra 4. Runde ved én tidligere anledning - da hun tok tittelen i 2011. Den regjerende mesteren i Autralian Open er tilgjengelig til 6.50 i odds på å ta Ronald Garros-kronen.

2. Caroline Wozniacki har ikke vært i aksjon siden hun forsvant ut i 2. Runde av Madrid Open tidlig i mai. Dansken har til gode å vinne en tittel denne sesongen, og er følgelig priset til 151.00 i odds på å gå seirende ut i Paris.

1. Stanislas Wawrinka har røket tidlig i hver av sine to seneste turneringer, etter seieren i Monte Carlo Masters forrige måned. Australian Open-mesteren er tredjefavoritt til seieren med 9.00 i odds.