Favorittene leker seg videre. Gonzalez kan overraske!


Djokovic, Nadal og Murray viste seg fra sin beste side og leker seg videre til 3.runde. Federer virket litt sliten og tung og må heve spillet vesentlig for å kunne ha en sjanse mot Nadal i en sannsynlig kvartfinale. Det som taler for Federer er en meget bra trekning og kun Tomic som en reell utfordrer før Nadal.

Hele 10 seedede spillere forsvant i den første runden og dette er hovedgrunnen til at jeg oftest avstår fra å bette på 1.runder i Grand Slams og særlig i Us Open. Selv om en spiller taper i 1.runde i Grand Slam gir det mye prispenger (ca 100,000NOK) og mange som er småskadet/syke stiller uansett for å hente noen sikre kroner. US Open er også den Grand Slam'en hvor spillerne historisk er mest utsatte for skader etter en lang sesong og en meget varm og fuktig sommer på nord-amerikansk hardcourt.

Noen utvalgte 2.runde kamper:

Gonzalez -Sock: Sock er et av USAs få nye håp ved siden av Harrisson. Men 20-åringen er fortsatt for ustabil og var heldig mot en skadet Petzner i 1.runde som trakk seg midtveis i 3.sett. Sock vant en challenger på hardcourt i sommer, men har prestert lite utover seieren i Winnetka. Gonzalez har falt til nr. 250 på rankingen etter skader, men var ranket så høyt som nr. 58. Argentineren imponerte mot en skadet Janowicz og jeg tror han vil gjøre livet surt for Sock. 3,45 på Gonzalez er meget spennende og et bet jeg liker.

Davydenko - Dodig: Begge to måtte slite seg gjennom beinharde 5-settere i 1.runde. Skaderisikoen er meget høy for Davydenko, men han holder fortsatt et høyt nivå. Dodig er ustabil, men har et farlig høyeste nivå. 1-1 innbyrdes og Davydenko vant i 5.set i US Open i 2011. Dodig er yngre og henter seg inn raskere etter tøffe kamper. Davydenko har mer erfaring og på sitt beste er han en bedre spiller enn Dodig. Livebetting er det eneste jeg våger..

Tomic - Evans: kanskje den mest interessante 2.runden. Tomic var ustabil mot Ramos, men viste tøffhet og mental styrke i 5.sett, men spanjolen er ingen hardcourt stjerne. Tomic har vært den spilleren som har skuffet meg mest de siste 12 månedene. Australieneren har et stort spill og bør gå langt i hver eneste turnering, men gjør det ikke. Evans er 23 år gammel og et unikt talent. Når briten spiller bra kan han slå hvem som helst. To finaler i challengere i sommer på hardcourt og lekende lett seier over Nishikori i 1.runde mandag beviser talentet, men det er uvanlig at nr 159 i verden går til 3.runde. Jeg våger kun Livebetting men dette er en go'bit og kampen går minst til 4 sett.

Lykke til med bettingen.