Tennis, Paris Masters - Finale-tipsene!Lørdagens begivenheter i BNP Paribas Master 2012 førte til at en rekke av hjemmehåpene forsvant ut av turneringen. Vi står derfor tilbake med de mest overraskende finaledeltagerne i nyere tid. Jerzy Janowicz har tatt steget opp fra å ha spilt kvalifisering til å bli Masters 1000-finalist ved å beseire Gilles Simon i strake sett. Samtidig sørget han for å forkludre spillforslaget omhandlende "over". David Ferrer brakte imidlertid balanse i regnskapet litt senere.

Etter en trøblete start i det innledende settet, gjorde Ferrer av med Frankrikets siste håp - Michael Llodra - med strake sett, og gjorde at vi satt tilbake med et lite overskudd.

Janowicz og Ferrer er altså duoen som møtes i søndagens finale. Spanjolen er i sin fjerde Masters 1000-finale i dag, og er trolig desperat etter å omsette sin største mulighet noen sinne til å hente hjem et trofé. Janowicz ser ut til å runde av året med en plassering blant de 30 beste etter prestasjonene denne uken. Sistnevnte vil trolig få flere muligheter til å vinne i fortsettelsen, og jeg tror verdensfemmeren vil bli litt for sterk i dag.

Polakken drives sikkert fremover på et høyt adrenalinnivå, men hvis nervene i det hele tatt skal gjøre seg gjeldne, er det trolig i dag. Ferrer er som et rovdyr når han merker en svakhet hos motstanderen.

Ferrer skal være relativt frisk og uthvilt etter å kun ha gjennomført ni sett hittil denne uken. Motstanderen Janowicz har på sin side spilt hele 16 allerede, og slet i tillegg med en forkjølelse for noen dager siden.

Jeg kan se for meg at Ferrers disposisjoner har endret seg noe i løpet av uken som har gått. Fra å ville holde litt igjen til World Tour Finals og Davis Cup, tror jeg ikke han lar muligheten gå fra seg til å vinne søndag.

Det betyr ikke at Janowicz er sjanseløs (2.90 i odds), men jeg tror at pengene ligger i å satse på at han kniper ett sett, men at han til slutt taper.

Ferrer har vunnet 13 kamper på rad mot spillere som måler 1.93 eller mer. Krigeren som måler 1.75 på strømpelesten får dermed mulighet til å gjøre kort prosess med en ny kjempe.

Spilleren som er ranket som nummer fem i verden, vant på hardcourt i 2012, og det vil trolig være en innvirkende faktor i dag. Vel så mye har det å si hvor mange "gratispoeng" Janowicz evner å ta på servene sine. Det er flere fristende spillobjekter her, men det beste i mine øyne er oddsen på 4.00 på at Ferrer vinner 2-1.

Beste spill:
Sats på at Ferrer slår Janowicz 2-1 til 4.0