Tennis: Moskva, Stockholm, Wien - Onsdagens spillforslag


To av mine tre spillforslag gikk inn tirsdag. Dagen var preget av sjokk og overraskelser i Stockholm, Wien og Moskva.

På papiret kom den største overraskelsen i form av Gael Monfils, som fikk juling av Patrik Rosenholm - ranket som nummer 438 i verden. Svensken spilte sin første hovedkamp på tour-nivå. Monfils' fortsatte kneproblemer må ta noe av skylden for tapet, og franskmannen går nå usikre tidr i møte. Et nytt medisinsk inngrep står for døren etter nok et mislykket comeback.

På en ellers dårlig fransk dag, ble vi vitne til at Benoit Paire ble slått av outsideren Paolo Lorenzi. Carlos Berlocq vant på sin side sin første kamp i ATP-touren på innendørs hardcourt. Sistnevnte kostet meg nemlig et av veddemålene jeg satte. Andrey Kuznetsov tapte mot argentineren til tross for at han tok første sett og flere poeng sammenlagt. Spillforslagene som inkluderte Marius Copil og Over i kampen mellom Vasek Pospisil vs Andreas Haider-Maurer gikk inn.

Over til onsdagens begivenheter i Moskva. Jeg liker mulighetene for at Flavio Cipolla kan gjøre livet ytterligere surt for Teimuraz Gabashvili. Sistnevnte har bare vunnet én kamp på tour-nivå i løpet av sesongen - mot nummer 934 i verden, Nikolai Fidirko. Gabashvili har selv ramlet ned fra 85. til 163. plass på verdensrankingen på et drøyt år. Han har heller ikke gjort nevneverdig inntrykk i Challengers-sammenheng den seneste tiden, noe som burde gi Cipolla en god mulighet til 1.82 i odds.

Flavio er slett ikke en spiller mann sastser familiearven på. Han har imidlertid slått dagens motstander i begge de foregående oppgjørene, og tatt et par brukbare seiere innendørs i den senere tid. Gevinstene kom mot Bernard Tomic og Andreas Seppi i fjor, og han bør være for tøff motstand for russeren i dag. Dersom Carlos Berlocq kan vinne kamper i Moskva, er spillforholdene nødt til å være nokså trege. Slikt taler til fordel for Cipolla.

I Wien virker banene å være kjappere. Med dét i mente, tror jeg det kan være verdt å sette noen kroner på kampen mellom Fabio Fognini og Donald Young, til odds i området 2.52. Fognini profitterte på en pinlig treg innedørs hardcourt på veien til finalen i St Petersburg, men i Østerrike er det andre boller. Det gjør at Young plutselig må tas med i beregningen.

Naturlig nok kan man aldri med sikkerhet satse på Young; spesielt sett i lys av hvilket år han har lagt bak seg. Han kan da umulig synke særlig dypere, og ønsker garantert å runde av sesongen på best mulig vis. Young har hatt en langt bedre innendørssesong enn Fognini. Før St Petersburg hadde han aldri tatt seg forbi andre runde i innendørsturneringer på hardcourt. Det burde være nok en pekepinn på hvor mye tregere banene har blitt i touren i den seneste tiden.

Etter at Fognini tok seg til nevnte finale i St Petersburg, har han ikke vunnet et eneste sett. Et kraftig nederlag mot Martin Klizan i finalen ble etterfulgt av tap mot Florian Mayer og Marco Baghdatis på utendørs hardcourt. Italieneren og amerikaneren møtes for første gang på touren, så vi har ingen tidligere oppgjør å ta utgangspunkt i. Jeg satser uansett ikke på Fognini til 1.50 under de rådende forholdene.

Èn spiller som derimot kan være verdt et spill til slik odds, er Edouard Roger-Vasselin. Han møter den 22-årige russeren Evgeny Donskoy i Moskva. Donskoy har egentlig ikke dratt særlig nytte av å spille på hjemmebane, for å si det mildt. Russeren står nemlig med fem strake tap. Han har ikke engang knepet et eneste sett i de foregående kampene.

Donskoy har til alt overmål fått juling i de tre tour-kampene han har spilt i år, og vi skal helt tilbake til 2010 for å finne mannens siste seier i Tour-sammenheng; mot Andrey Kuznetsov. Jeg forventer at Roger-Vasselin skjønner at han ligger i vannskorpa med henblikk på deltagelse i Australian Open. Noen rankingpoeng ekstra vil bety en pen utbetaling, takket være de økte premieutbetalingene i Melbourne fra neste år av. Han bør definitivt kunne gjøre kort prosess med spillere som Donskoy.

Copil har mulighet mot Nico Almagro på dette underlaget, og er priset til 3.80. Rosenholm forsøker seg på Mikhail Youzhny senere i kveld, og tilgjengelig til 9.00 i odds på seier over russeren. Dét blir imidlertid for tøft for svensken.

Beste Spill

Sats på at Cipolla slår Gabashvili til 1.82
Sats på at Young slår Fognini til 2.52
Sats på at Roger-Vasselin slår Donskoy til 1.53