Tennis: Moskva, Stockholm, Wien - Fredagens tippetips


Dag fire i ATP 250-turneringen i Moskva, Stockholm og Wien endte med én fulltreffer på to spillforslag. Andreas Seppi tok seg lett forbi Igor Sjisling i strake sett, og ga med dét en fin start på dagen i Moskva. Deretter tapte Donald Young mot Lijaz Bedene i Wien. Av andre nyheter kan nevnes at førsteseedede Alex Dolgopolov ble slått ut av Edourard Roger-Vasselin. Femteseedede Feli Lopez møtte på sin overmann i Sergiy Stakhovsky i Stockholm.

De åtte avsluttende kampene i Moskva, Stockholm og Wien går av stabelen fredag, og det kan være verdt å vurdere en trippel basert på kvartfinalene.

I Wien, hvor underlaget er relativt hurtig, vil jeg bli overrasket dersom Paolo Lorenzi er i stand til å fortsette den gode trenden mot hardtservende, venstrehendte Gilles Muller. Duoen har møtte hverandre en gang tidligere i karrieren - for hele 11 år siden -, og jeg regner med at også det andre møtet ender med seier til mannen fra Luxembourg. Lorenzi hadde ikke vunnet en eneste kamp på innendørs hardcourt før inneværende uke, og knapt vunnet overhode på Challenger-nivå. Jeg kan forestille meg at han relativt raskt mister interessen når Mueller prikker inn serveessene sine.

Kamp nummer to i multispill-forslaget gir fornyet tillit til Seppi. Mannen skal være langt bedre enn Tatsuma Ito i Moskva. Ito er atter en spiller som aldri hadde vunnet en kamp i hovedspillet på innendørs hardcourt før denne uken. På det trege underlaget i Moskva kan jeg vanskelig se at han besitter verken evner eller stødighet nok til gjøre av med Seppi.

Avslutningsvis kan vi kommet til Tommy Haas. Tyskeren skal være i en annen klasse enn Grega Zemlja, hvor sistnevnte er på dypt vann mot den godtgående veteranen. Haas har nettopp vunnet sin kamp nummer 500 i karrieren, og har ypperlig slagkraft. Det skal normalt være for mye for den begrensede Zemlja.

Jo-Wilifred Tsonga kan trolig brukes på samme bongen dersom du har lyst til å gjøre det litt mer spennende - og ikke minst dersom du stoler på de store navnene i denne typen turnering.

De eneste oddsene av en viss størrelse som frister meg i dag, er Mikhail Youzhny til 3.80 mot Tomas Berdych og Ricardas Berankis til 3.90 mot Marcos Baghdatis. Youzhny befinner seg i Stockholm denne uken heller enn foran hjemmepublikummet i Moskva. Bare én gang i løpet av syv kamper på harscourt har han tapt strake sett mot tsjekkeren.

Totalstatistikken i innbyrdes oppgjør forteller oss at spillerne har vunnet seks kamper hver, men det skal tillegges at de ikke har møtt hverandre siden 2010. Berdych har vist langt bedre fremgang siden den gang, men Youzhny er på hjemmebane under de rådende forholdene - 9-2 innendørs i 2012. Han vil garantert by på utfordringer dersom han spiller opp mot sitt beste i dag, og han er således verdt å satse på til med 1.5 i handicap til 2.08.

Berankis er et brukbart forslag, og jeg ser også gjerne at Stakhovsky presser Tsonga forbi 21.5-grensen til 1.75 i odds. Tsonga skal normalt vinne oppgjøret, men Stakos server mot førstnevntes svake returer gjør dette til et høyaktuelt spill. Tsonga har alltid evnet å ta seg forbi ukraineren tidligere, med det har sjelden vært lett. På relativt raskt underlag i Stockholm kan vi kjapt bli vitne til to jevne sett - eller kanskje tre.

Beste Spill
Sats på Muller, Haas og Seppi i en trippel til 1.84
Sats på Youzhny + 1.5 sett mot Berdych til 2.08
Sats på over 21.5 games i kampen mellom Tsonga v Stakhovsky til 1.75