Tennis: Moskva, Stockholm og Wien - TirsdagstipsEtt av to spilltips gikk inn i ATP World Tour 2012 mandag. Mitt første spillforslag gikk filleveien da Daniel Gimeno-Traver ble slått av Lukal Rasol i to tiebreak-sett. Spanjolen har all mulig grunn til å føle seg uheldig, etter at han spilte seg frem til settballer i begge settene, og kun knep tre poeng mindre enn motstaderen i løpet av kampen.

Det var imidlertid langt bedre nyheter i Stockholm, hvor Jarkko Nieminen - som forventet - slo Tobias Kamke. Fra å ligge under 2-4 i andre sett, kom finnen tilbake og vant kampen etter to sett.

Èn kamp peker seg ut i Moskva i dag: Møtet mellom forsterke Andrey Kuznetsov og den argentinske grusspesialister Carlos Berlocq. Kuznetsov har vunnet 15 kamper på grus i Challenger-sammenhengs, mens Berlocq aldri har vunnet en kamp på innendørs hardcourt. Likeledes har han tapt 11 av sine seneste 13 kamper uansett underlag.

De to spillerne går dermed inn i dette oppgjøret med vidt forskjellige formkurver og grad av selvtillit. Selv om det ikke alltid er mulig å forutse en kamp basert på formen, forklarer det uansett hvorfor Kuznetsov er favoritt med 1.55 i odds. Den 21-årige russeren spiller i Moskva for femte gang i karrieren, men har stadig til gode å vinne en kamp i hovedturneringen. Det skal vanskelig gjøres at han får bedre sjanser enn i dagens kamp - mot hardtarbeidende Berlocq - som normalt er i gang med å spille Challengers på grus i Sør-Amerika på denne tiden av året.

Charly har faktisk kun spilt fire innendørskamper på tour-nivå i karrieren, og dette er andre gangen han deltar i Moskva. For 12 måneder siden tapte han for Philipp Kohlschreiber. Disse spillerne har møtt hverandre én gang tidligere, men vil skal tre år tilbake i tid og underlaget var grus. Det har således ikke stor relevans for dagens oppgjør, som bør kunne tippe i favør av Kuznetsovs. Trolig over tre sett.

Et annet spill som frister i dag, er Marius Copil. Han fyller 22 år onsdag, og en plass i andre runde i Stockholm hadde slik sett vært en ypperlig presang. Han har slått en annen argentinsk grusspesialist i form av Federico Delbonis. Rumeneren med serveegenskapene - Copil - spiller godt i øyeblikket, og har nylig gjort av med Matt Ebden og Marin Cilic på hardcourten. Jeg kan ikke forestille meg at Delbonis skal være i stand til å bite fra seg på innendørs hardcourt.

I likhet med Berlocq har Delbonis en elendig statistikk på innendørs hardcourt, hvor han har til gode å vinne på tour-nivå. Han tok seg med nød og neppe forbi Peter Torebko - ranket som nummer 219 i verden - via en tiebreak i tredje sett mandag. Det relativt hurtige underlaget er en stor fordel for Copil, og med en odds på 1.60 er han et attraktivt spill i oppgjøret mot Delbonis i Stockholm.

For å fremdeles holde meg i den svenske hovedstaden; Jeg mener at Albert Ramos er priset for generøst i oppgjøret mot Ricardas Berankis. Like så med David Goffin i kampen mot Marcos Baghdatis.

I Wien ser derimot kampene vanskeligere ut med henblikk på å spå utfallet. Èn kamp skiller seg vel og merke ut. Kveldens oppgjør mellom østerrikeren Andreas Haider-Maurer og Vasek Posipil. Førstnevnte var nær ved å vinne denne tittelen for bare to år siden, men møtte sin overmann i landsmannen Jurgen Malzer. Han er nå på jakt etter en turneringsseier på hjemmebane, etter å ha vunnet to Challengers på grus, og tapt finalen i en tredje.

Oppkjøringen på innendørs hardcourt har ikke gått så bra, med nederlag mot Yannick Reuter og Ilya Marchenko som fasit. På nåværende tidspunkt burde han i det minste ha aklimatisert seg såpass at fordelen av hjemmebane kan gjøre seg gjeldende. Pospisil kvalifiserte seg i går med seieren over Dustin Brown over tre sett, og den forestående kampen kan meget vel bli tilsvarende jevnspilt. På samme måte som første gangen de møttes i karrieren - i Heilbronn Challenger - hvor Pospisil vant 7-5, 7-6. Den hardtservende duoen vil kjempe hardt for å bryte hverandre ned, og jeg sitter med en følelse av at kampen ender med å strekke seg over 22.5 partier til 1.70 i odds. Jeg vil heller ikke avstå fra muligheten til å sette noen få kroner på at Haider-Maurer vinner til 2.18 i odds.

Beste Spill:
Sats på at Kuznetsov slår Berlocq til 1.55
Sats på at Copil slår Delbonis til 1.60
Sats på over 22.5 partier i Pospisil vs. Haider-Maurer til 1.70