ATP Tennis, Tippetips: Sousa spaserer til seier i Casablanca!


Det ligger kvartfinalebilletter i potten i torsdagens runde av Grand Prix Hassan II i Casablanca. Hele seks kamper går av stabelen.

Mitt sjansespill på Tobias Kamkes form slo ikke til onsdag, da tyskeren tapte mot Pablo Carreno-Busta i strake sett. Sistnevnte kunne imidlertid glede seg sin andre seier i 2014.

Kamke rotet seg bort med dobbel-feil ved tre anledninger, og det leder til spørsmålet om hvorfor enkelte spillere i det hele tatt stiller, hvis de er så vidt utmattet? Det kan vel ikke handle om sjekken på €4.385 som taperne av 1. runde får med seg?

Jeg hadde skjønt det dersom det handlet om en stor turneringer, eller en som fant sted på hjemmebane. Jeg evner derimot ikke å se på hvilken måte det var verdt trøbbelet etter Davis Cup for Kamke - eller Mikhail Kukushkin for den del, selv om sistnevnte leverte en langt mer respektabel forestilling i tapet mot Guillermo Garcia-Lopez. 

Av positive ting å melde om fra gårsdagens spill; Jeg sa at Robin Hasse var den favoritten som mest trolig stod for fall - en vurdering som viste seg korrekt, da nederlenderen tapt i strake sett på klassisk Hasse-vis.

Toppseedede Kevin Anderson leverte en fryktelig svak forestilling, og forsvant ut av turneringen i møte med Victor Hanescu. Turneringsfavoritt, og andreseedede, Gael Monfils trakk seg ikke overraskende etter Davis Cup-spillet i helgen. Årsaken til at han meldte avbud, ble imidlertid oppgitt å være et fall på trening. Den ledige plassen åpnet uansett for Andrey Kuznetsov som "lucky loser". 

 

Joao Sousa 1.24, Roberto Carballes Baena 3.90

Disse spillerne møttes et par ganger i Futures tilbake i 2011, hvor portugiseren endte som vinner i strake sett ved hver av anledningene. Spilleren som er ranket som nummer 38 i verden, vil se på dette som en god mulighet til å ta seg til kvartfinalen på grus for andre gang i 2014. 

Sousa tapte nylig soleklart for Rafael Nadal i kvartfinalene i Rio, men møter langt mer overkommelig motstand torsdag i form av 21 åringen Carballes Baena. Sistnevnte spiller sin første kamp om kvartfinaleplass på tour-nivå.

Seieren over David Goffin i 1. runde, var RCBs første seier overhode på tour-nivå, og han har ikke akkurat levert strålende spill i Challenger Tour-sammenheng heller. Sousa er således en brukbar favoritt her.

Disse motstanderne har et lignende spill, men jeg ikke sett tilstrekkelig fra outsideren til å overbevise meg om at han har noe å gjøre på dette nivået på jevnlig basis. 

Sousa bør ha erfaringen - i tillegg til hans faste innsats - og er et bra spillobjekt med tanke på seier i strake sett eller med handicap. 

Det er et par av kampene som slår meg som aktuelle for Over-markedet. Vi snakker oppgjørene som inkluderer Guillermo Garcia Lopez og Albert Ramos.

GGL møter Carlos Berlocq, mens Ramos skal gjøre opp med landsmannen Marcel Granollers. Begge kampene kan strekke seg over tre sett.

Det virker som sunn fornuft å satse på Albert Montanes til om lag 1.60 i odds i møte med Benoit Paire. BP har ikke spilt en eneste kamp siden Australian Open grunnet skadeproblemer, men jeg satser sjelden på en spiller som virker altfor innlysende; det ender ofte med det uventede.

Og hvem er vel bedre til å levere en overraskelse enn Paire; hvis spiller jeg vanligvis skyr som pesten grunnet hans varierende formkurve, innsatsvilje og tilstand. Jeg satser derfor på langt mer stabile Sousa. 

Beste Spill: Sats på Sousa -1.5 sett mot Carballes Beana til 1.68 i odds