Stor tro på Northug i verdenscupen


En lei sykdomsperiode har ikke tatt bort bookmakernes tro på Petter Northug som vinner av den totale verdenscupen. Også Marit Bjørgen vinner sammenlagt, i følge Unibet.
- Petter Northug er en luring. Sykdomsavbrudd i oppkjøringen og en relativt saktegående sesongåpning på Beitostølen, har ikke rokket ved våre langrennseksperters tro på at han likevel vinner verdenscupen denne sesongen, sier PR manager Kyrre Merg hos Unibet.
- Vårt eneste usikkerhetsmoment rundt skikongen reflekteres i en noe høyere forhåndsodds enn da han vant forrige sesongs verdenscup. Før åpningen i fjor var oddsen på Northug 2,5 for sammenlagtseier – i år er den 3,5 ganger pengene, forteller Merg.
Unibet tror kampen om sammenlagtseieren vil stå mellom Northug og Aleksandr Legkov, sistnevnte med odds 3,75. Herfra er det et langt sprang ned til en skadet Dario Cologna, med vinneroddsen 7,5.
-Vi spår også en jevnt over sterk sesong for Finn Hågen Krogh. For første gang på mange år har vi to nordmenn blant ”topp 4” blant forhåndsfavorittene, sier Merg.
Blant kvinnene tror oddsekspertene på tøffere kamp om verdenscuptrofeet, og spår nesten dødt løp til siste slutt mellom Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug.
- Oddsen på Johaug som sammenlagtvinner er blitt spilt ned de siste dagene, etter en overbevisende sesongåpning på Beitostølen. Likevel rangeres hun fortsatt bak sine to rivalrinner i sammendraget, sier Merg.
 
 Petter Northug          3,50
Aleksandr Legkov      3,75
Dario Cologna           7,50
Finn Hågen Krogh     10,00
Markus Hellner         10,00
..Niklas Dyrhaug       30,00
 
 Marit Bjørgen           2,00
Justyna Kowalczyk    2,50
Therese Johaug        3,00
Heidi Weng            20,00
Kikkan Randal        25,00
.Astrid U. Jacobsen 60,00