Sjakk: Troen på Anand øker


Norske spillere er fortsatt sterke i troen på at Magnus Carlsen går seirende ut av den omfattende VM-kampen i India, men på verdensbasis øker oppslutningen rundt motstander Viswanathan Anand som fortsatt verdensmester. 

Det viser oppdaterte tall fra Unibet. 

- Sist uke opplevde vi at mange og tidvis store spill på Carlsen presset oddsen helt ned i 1.25. 95 prosent av alle spill gikk på Carlsen som vinner totalt sett, men nå har prosenttallet rast til 68 prosent på verdensbasis, sier PR-manager for Unibet, Kyrre Merg.

- Blant sine landsmenn har imidlertid Magnus Carlsen god støtte, for 78 prosent av spill fra norske kunder er satt på at han vinner over 12 kamper, sier Merg.

 Til dagens fjerde kamp er Anand for første gang favoritt til å vinne, selv om oddsen er uhyre jevn mellom de to.

- Våre oddssettere tror nok en gang på at dette ender i en remis, og blant annet på bakgrunn av det står oddsen i 1.38 på ”U”. Anand har videre 5.40 i odds på seier, mens Carlsen står med 5.70. Nordmannen er dog fortsatt klar favoritt hos oss med 1.30 i odds på seier over 12 kamper, mens Anand gir pengene tilbake hele tre ganger (odds 3.00) dersom han vinner, sier Merg.

 For gårsdagens tredje kamp ble 88 prosent av spillene i Norge satt på Carlsen, mens han globalt sett ”kun” hadde 77 prosent støtte. Bare fire prosent av spillene fra Norge ble satt på Anand.

 - Globalt sett ser vi også her et stort avvik, da inderen hadde hele 14 prosents støtte fra markedene utenfor Norge. 9 av 10  av spill satt på det globale markedet gikk på remis i kamp 3, noe vi også fikk, sier Merg.

 Unibet opplever samtidig en tilnærmet eksplosiv økning i interessen for sjakkoppgjøret.

- Akkurat nå er det kun den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix som overgår dette sjakk-oppgjøret i kategorien ”utenomsportslig”, men musikk-konkurransen har jo hatt flere tiår med forsprang når det gjelder å bygge interesse, sier Merg.

 * Odds for den fjerde kampen finner du her

Match 3

 Spill i prosent:

Norge:

Global:

Magnus Carlsen

88%

77%

V Anand

4%

14%

Draw

8%

9%

 

World Chess Champion 2013

 Spill i prosent:

Norge:

Global:

Magnus Carlsen

78%

68%

V Anand

22%

32%