Ryder Cup: Trender du kan bli rik på


Fordel av hjemmebane

Ettersom de europeiske og amerikanske lagene er så vidt jevne på papiret, er det fordelen av hjemmebane som taler for USA når vi skal sette spill. Amerikanerne er favoritter med 1.75 i odds.

Hjemmelaget har vunnet seks av de syv seneste Ryder Cups, hvor det eneste unntaket var Europas overveldende seier i Oakland Hills i 2004. Etter at konkurransen ble et rent Europa vs USA i 1979 (det pleide nemlig å være Storbritannia og Irland vs Amerika før den tid) har vi vært vitne til 11 hjemmeseiere, mens gjestene står med fem triumfer.

Europa er priset til 2.45 på å trosse statistikken med seier i Ryder Cupen i Medinah. Oddsen på at de forsvarer troféet er 2.10, noe de klarer med uavgjort.

En god start er nøkkelen

Selv om Ryder Cup ikke vinnes i løpet av de to første dagene, har det vist seg essensielt å evne en god start. Siden starten av århundret har laget som først når 10 poeng gått hen og vunnet Ryder Cup.

Oddsen på at USA når 10 poeng først er tilgjengelig til 1.85, mens Europa er priset til 2.05 på å klare det samme. Dersom du tror at lagene når den magiske grensen samtidig, skal du vite at det gir 17.00 ganger innsatsen tilbake.

Dersom vi fortsetter å spinne videre på den tanken... laget som leder ved utgangen av den første dagen, har i 4 av de 5 seneste Ryder Cup'ene gått seierende ut. Unntaket i denne sammenhengen var i 2010 da turneringens innledningsdag ble kraftig forstyrret av regn. Vi kan således se bort ifra dét.

Europa er atter en gang outsidere til å lede etter den første dagen, med 2.65 i odds. USA står i 1.80, mens uavgjort er priset til 6.50.

Rankings

Gjennomsnittsplasseringen på Verdensrankingen er 12.17 for amerikanerne, men tilsvarende for Europa er 18.92. USA har fem spillere ranket blant de 10 beste i verden, i motsetning til Europas fire. Jim Furyk er USAs dårligst rankede spiller med sin 23.plass, mens Europa har med seg hele tre spillere utenfor Topp 30; Molinari (31), Kaymer (32) og Colsaerts (35).

Hole-in-one

I løpet av Ryder Cup-historien har vi ikke opplevd med enn seks hole-in-one. Peter Butler var den første i 1973, men vi måtte vente 20 år før Nick Faldo gjentok bedriften på 14. hull på The Belfry i 1993. Constantino Rocca og Howard Clark klarte begge prestasjonen i 1995, før Paul Casey ble den fjerde engelskmannen med Hole-in-One i Ryder Cup-sammenheng i 2006 på the K Club.

Casey ble imidlertid nødt til å dele rampelyset med Scott Verplank, hvis spiller kopierte briten bare 24 timer senere. Sistnevnte den første og hittil eneste amerikaner som har tegnet seg for en hole-in-one i Ryder Cup.

At et av lagene noterer seg for en hole-in-one denne helgen har Unibet priset til 4.50. Oddsen på at så ikke skjer er 1.18. Både Europa og USA er priset til 9.00 på å klare bragden.