Ronny Johnsen: - Riktig valg av Ole Gunnar


Tidligere United-lagkamerat Ronny Johnsen mener tiden var riktig for Ole Gunnar Solskjærs re-inntreden i Premier League. Samtidig tror Unibet at Solskjær-effekten vil holde Cardiff i Premier League.

- Det har ligget i kortene lenge at han ønsket seg ut. Nå har han vunnet det som kan vinnes i Norge med Molde, og da er det greit å få nye utfordringer. Alle har forstått at han ønsker seg til England, og dette var helt riktig tid å gjøre det på, sier Ronny Johnsen.

Johnsen følger fortsatt engelsk fotball meget tett som ambassadør for Unibet, men oddssetterne er begrenset i troen på et norsk mirakel i Premier League.

Mens Ole Gunnar Solskjær holdt sin første trening som Cardiff-manager i dag lanserte Unibet sine egne «Solskjær-odds».

- Med et ungt og begrenset spillermateriale tror vi blant annet at han vil oppleve flere nederlag enn seire som Cardiff-manager denne halve sesongen, men de rette spillerkjøpene i dette overgangsvinduet kan påvirke i positiv retning, sier PR-manager Kyrre Merg hos Unibet.

Unibets odds på at Solskjær vil vinne mer enn han taper er på hele 10.0, mens «flere tap enn seire» gir knapt nok innsatsen tilbake.

Solskjærs debut mot Newcastle i morgendagens FA-cup er heller ikke oppløftende for Cardiff-fansen da seier står i hele 5.0 i odds.

Likevel tror hans tidligere lagkamerat fra United-dagene at Solskjær vil karakteriseres som en suksess ved sesongslutt.

- I utgangspunktet er han en veldig dyktig trener/manager, og han har også et veldig bra apparat rundt seg. Nå har han i tillegg fått erfaring gjennom tiden i Molde, så derfor mener jeg det var riktig tid å gå på. Spillerne må konsentrere seg om å gjøre sitt beste uansett hvem som er manager, men Ole Gunnar er dyktig med spillerne og har personlighet, erfaring og kunnskap nok til at dette kan gå veldig bra, sier Johnsen.

Ronny Johnsen og Ole Gunnar Solskjær kom begge til United før sesongen 1996/97, og var med på å vinne fire seriemesterskap sammen, samt Champions League-finalen i 1999.

 

Unibets «Solskjær-odds»:

Vil Solskjær få flere seire enn tap i Premier League denne sesongen?

Ja: 10.0

Nei: 1.02

 

Vil Cardiff vinne i Solskjærs trenerdebut (borte mot Newcastle lør. 4/1):

Ja: 5.00

Nei: 1.14

Vil Cardiff ende blant de 10 beste lagene i Premier League?

Ja: 20.00

 

Vil Cardiff rykke ned fra Premier League etter årets sesong?

Ja: 2.50

Nei: 1.47