Ronny Johnsen: 1-0 to the Arsenal?


Arsenal 2.05, uavgjort 3.65, Manchester United 3.50

Tør vi stole på United?”, var spørsmålet jeg stilte i forkant av United vs Aston Villa sist. Et hat-trick signert Robin van Persie senere, kan vi altså fastslå at gullet er tilbake i den røde delen av Manchester igjen. Old Trafford-klubbens 20. seriemesterskap totalt. En ny seier til Sir Alex Fergusons menn er priset til 3.50 i odds.

Så hvorfor har Arsenal fått favorittstempelet (2.05) mot selveste Manchester United? Noe av årsaken ligger naturlig nok å finne i The Gunners’ gode Premier League-form. Nord-London klubben har kun et eneste tap på sine 12 seneste seriekamper (9-2-1) med sifrene 24:9. Arsene Wengers menn har faktisk unngått baklengs ved fem anledninger i samme periode. At hjemmelaget vinner uten å slippe inn mål kan handles til pene 4.25 i odds.

Det er verdt å merke seg at på hjemmebane har kun Manchester United scoret flere mål (43) enn Arsene Wengers mannskap (42). Mye har vært snakket om at Arsenal har trøblet etter salget av kronjuvelen van Persie, men lagets nåværende angrepsvåpen har begynt å levere regelmessig. Cazorla (12), Walcott (11), Giroud (11) og Podolski (9) har stått for 43 av klubbens 65 ligamål denne sesongen. Dersom vi igjen ser på lagets 12 seneste kamper, finner vi at hele ni spillere står bak Arsenals 24 mål. Cazorla (5) og Podolski (5) omsettes til 2.80 og 3.60 i odds henholdsvis i markedet for målscorere.

Kampen handler om mer enn bare statistikk. Mange spaltemetere har vært viet til Robin van Persies møte med sin gamle arbeidsgiver. Nederlenderen noterte seg for 96 seriemål for Arsenal i perioden 2004-2012, mens fasiten viser 24 Premier League-scoringer for United hittil. Angriperen scoret tre minutter ut i sesongens omvendte oppgjør (2-1), og er tilgjengelig til 6.00 i odds på å score kampens første mål søndag.

Hjemmelaget har annonsert at de akter å stå æresvakt for de nybakte seriemesterne. Jeg tror imidlertid at respekten for Manchester United begrenser seg til nettopp dét. Arsenal kjemper en innbitt kamp om Champions League-billett (dersom The Gunners klarer dét, vil de være å finne i det gjeveste selskap for 16. gang på rad) mot Chelsea og Tottenham på plassene bak.

Dette blir jevnt, og jeg har ikke tro på mange mål.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 2.15 i odds

Sats på Per Mertesacker som målscorer til 10.00 i odds