La Liga, Tippetips: Bunnsolide Real Madrid fortsetter seiersmarsjen!


Det anstrengte forholdet mellom Barcelona og Real Madrid nådde en ny topp denne uken. Barcelonas nyinnsatte president Josep Maria Bartomeu ymtet nemlig frempå om at erkerivalen ønsket å holde liv i sagaen rundt Neymars egentlig kjøpssum. "De finner det vanskelig å svelge Barcelonas dominans de seneste årene", uttalte Bartomeu.

Enkelte spanske medier hevder at katalanerne er opphengt i hovedstadslagets gjøren og laden. "Jeg vet ikke hva Madriditt er for noe. Ingen anelse", uttalte Barca-trener Gerardo Martino konfrontert med avisen Marcas sykdomsbetegnelse. 

Barcelona 1.12, Uavgjort 8.00, Valencia 18.00

"Vi kan snakke fotball... I det minste for en stakket stund", sa Barcelonas Sportsdirektør Andoni Zubizarreta med et tørt flir rundt munnen. Laget hadde akkurat slått Malaga, og levert en forestilling som - om ikke annet for et øyeblikk - tok fokus vekk fra utenomsportslige forhold.

Andres Iniesta spilte 45 minutter i midtuka, og bør ligge an til spilleminutter i løpet av kampen. Det er nesten to år siden Cesc Fabregas scoret kampens første mål i 2-0 seieren mot nettopp Valencia. Det samme resultatet er tilgjengelig til 7.50 i odds. 

Valencia venter fremdeles på sin reddende engel. En som kan rydde unna klubbens enorme gjeld, og samtidig investere i nye spillere. Peter Lim er inne i bildet, til tross for at media hevder han ikke har de nødvendige papirene i orden. En fire mann sterk komité har fått i oppdrag å selge klubben.

Det har vel og merke vært rikelig med overgangsaktivitet på Mestalla. Med tom lommebok, må vite.

Dorlan Pabon, Helder Postiga og Andres Guardado har alle takket farvel. Edurardo Vargas og Seydou Keita har derimot kommet inn dørene. Keita kan få sin debut mot sin gamle arbeidsgiver. Høyrebacken Joao Pereira er suspendert, noe som følgelig bereder grunnen for at Antonio Barragan blir å finne i startelleveren. 

Valencias rivaler, Levante, scoret først i alle sine tre møter mot Barcelona. At bortelaget finner nettmaskene som første lag er priset til 3.33 i odds.

Resultattips: Barcelona 3 Valencia 1 (10.00)


Athletic Bilbao 5.25, Uavgjort 4.00, Real Madrid 1.60

 

Nye San Mamés har vært et aldri så lite fort siden det åpnet i september 2013. Athletic fikk smake sitt første tap på eget gress den uka, men er fremdeles ubeseiret i seriesammenheng. 

Foruten den bittelille "Miniserien" bestående av ligaens tre tittelutfordrere, er dette den største testen for baskerne. Klubben ønsker å beholde fjerdeplassen, og således kunne kvalifisere seg til Champions League. 

Real Madrid har booket billetter til semifinalene i Copa del Rey, noe som blir en liten reprise av fjorårets finale mot Atletico. Carlo Ancelotti har prøvd en rekke spillere i nye posisjoner den siste tiden. Isco er den seneste i rekken av personell som har fått forsøke uvante stillingsbeskrivelser. 

Den tidligere Malaga-angriperen var "Falsk nier" i oppgjøret mot Espanyol, mens Angel di Maria var en del av midtbanetrioen nok en gang. Argentineren kommer på sene løp inn i boksen, og representerer dermed en annen type scoringstrussel. 

Ancelotti har sagt seg god fornøyd med lagets forsvarsspill. "For øyeblikket er dette et system som gir oss trygghetsfølelsen. Vi har en god defensiv balanse, hele laget jobber for å gjenvinne ballen hurtig, og i det hele tatt er lagets kjerne forbedret". 

Real Madrid slapp ikke inn en eneste baklengs i løpet av januar, og kan skilte med klubbhistoriens beste defensive statistikk. Under 1.5 scoringer er priset til 6.25 i odds

Málaga 2.80, Uavgjort 3.25, Sevilla 2.45

Dette Andalusia-derbyet tegner til å bli en brukbar kamp. Ingen av lagene har prestert i henhold til forventningene i forkant av sesongen - med ulikt fortegn, vel og merke. Malaga har hentet Nordin Amrabat fra Galatasaray, og ligger an til å hente Ezequiel Rescaldani i nærmeste fremtid. Malaga har ikke scoret på fire La Liga-kamper, noe som gjør Under 0.5 scoringer for hjemmelaget - til 3.40 i odds - aktuelt. 

Forrige helgs tap har gjort Sevilla frustrert, selv om trener Emery fremdeles håper å kunne holde klubben i toppen. "Målsetningen er å kvalifisere oss for Europacup-spill. Dersom vi virkelig skal være ambisiøse, snakker vi Champions League". 

Tre av de seks seneste møtene disse lagene imellom har endt med uavgjort. Forvent en forrykende kveld. Tre røde kort i løpet av de fire foregående er nemlig fasit. Oddsen på utvisning er ikke høyere enn 2.40. 

Resultattips: Málaga 1 Sevilla 1 (6.50)