La Liga: Celta Vigo v Barcelona


Visste du at: Som Unibet-kunde ser du kampen gratis her! 

Det kunne knapt ha gått verre for Celta i møtet med erkerivalen Deportivo: Stjernespissen Iago Aspas fikk marsjordre etter å ha skallet til Carlos Marchena, mens Hugo Mallo ble filmet mens han skjelte ut motstanderens tilhengere. "Når man spiller med 10 mann, blir ting automatisk mye vanskeligere", uttalte Celta Vigo-trener Abel Resino etter derby-tapet. "Når du til alt overmål må klare seg uten en spiller som Aspas, mangedobler problemene seg". 

Stikkordene er: unnskyldninger fra gjerningsmennene, med påfølgende fordømmelse fra lagkameratene. Lagets erfarne angriper, Mario Bermejo, oppsummerte situasjonen på følgende vis: "Vi er et takras, og vi er nødt til å ta tak i dumhetene deres. Vi mangler modenhet, og må skjønne av vi representerer en by og en klubb". 

Tito Vilanova er tilbake i aksjon, og ledet treningen fredag. Pep Guardiolas forhenværende assistent reiser imidlertid ikke til Vigo. Han skal gradvis tilbake til sine plikter etter fraværet. Assistenttrener Jordi Roura holder dermed tømmene også i en tid fremover. Vikaren hadde følgende å si på pressekonferansen: "Vi er glade for at han er tilbake, noe som er viktig både fra et menneskelig så vel som profesjonelt ståsted. Tito er sjefen, vår hovedtrener - en vi holder av og som er viktig i garderoben". 3-1 seieren over Rayo Vallecano inneholdt en sjelden ingrediens. Motstanderens Robert Trashorras var spilleren som foretok flest pasninger i kampen. Det er første gang denne sesongen at en motspiller topper nettopp den statistikken. Likeledes; Katalanerne hadde kun 54% ballbesittelse - sesongens laveste.

Lagnyheter

Klubben fra Galicia har fem spillere som definitivt ikke blir å finne i startelleveren lørdag; inkludert Aspas og Mallo. Gustavo Cabral tar etter alle solemerker plassen til Andrés Tunez på stopperplass, mens Park Chu-Young sørger for at Bermejo flyttes fremover på banen. 

Barca har i likhet med lørdagens motstander flere spørsmålstegn. Xavi, Adriano, Pedro og Jordi Alba befinner seg alle på skadelisten. Martin Montoya får trolig oppdraget på venstrebacken, slik han også gjorde mot Sevilla forrige måned. Cesc Fabregas og Alexis Sanchez forventes å starte. 

Formutvikling

Celta har kun én seier på sine 10 seneste. Med slik skrekkelig serieform blir det vanskelig å klatre opp fra nedrykksfeltet. Laget har både scoret og sluppet i sine fem nyligste, og at begge lagene finner nettmaskene er priset til 1.60

Gjestene Barcelona står bokført med tre strake gevinster, mens fem av lagets seks nyligste har innehold minst tre mål. Over 2.5 scoringer er tilgjengelig til 1.42 i odds

Innbyrdes oppgjør

Disse lagene har kun møtt hverandre én gang i løpet av de seks siste årene - Barcelonas 3-1 seier i november på Camp Nou. Barcelona startet kampen med tre mann i forsvar i den kampen, selv om rokeringer i forkant av helgens kamp er uunngåelig. Hele fem spillere fra nevnte seier er nemlig ikke tilgjengelig.

Målscorere

Lionel Messi har notert seg for scoringer i 18 etterfølgende seriekamper. Da skulle det vel ikke være noen grunn til å ikke satse på at den lille argentineren gjentar bedriften? Oddsen på Messi som målscorer er 1.45. Det faktum at partnerskapet med David Villa atter igjen fungerer, har hjulpet så vel spillerne som laget. Duoen har etter sigende hatt visse problemer seg imellom. Dette synes gjemt og glemt - til gavn for klubben. Angriperne omfavnet hverandre som gamle venner etter hvert av Barcas tre scoringer for 14 dager siden. David Villa er priset til 5.00 i odds som kampens første målscorer

Vurdering

Som nevnt er Iago Aspas - lagets toppscorer og sjanseprodusent - ikke med lørdag. Det gjør klubben praktisk talt sjanseløst mot serielederen. Barcelona bør kunne gå inn i midtukeoppgjøret mot PSG vel vitende om at avstanden ned til nummer to er uforandret. Oddsen på borteseier lørdag er 1.40

Bonusspill

I lagets foregående seiere, har Barcelona ledet ved pause. Barcelona/Barcelona i markedet HT/FT er tilgjengelig til 2.15 i odds. 

Resultattips: Celta Vigo 0-3 Barcelona (14.00)