NHL, Tippetips: Winnipeg Jets feier Canucks av isen!


Alt peker mot en vrien kamp for Vancouver, mener Unibets NHL-ekspert Mike Fuller...


Boston Bruins 2.25, Uavgjort 3.65, Montreal Canadiens 2.85

Uavhengig av tabellposisjoner vil dette oppgjøret mellom to av "Original Six" bli en forrykende forestilling. Det er likevel et faktum at Montreal er nødt til å skjerpe seg dersom de skal overliste Bruins. Sistnevnte står nemlig med fem strake gevinster. 

En tøff bortekamp på Vestkysten er ikke alene grunn til å bli nedstemt på vegne av Canadiens - til tross for at de to siste nederlagene var av det knusende slaget. For på Bell Centre kan de ikke gi tapt uten kamp. Mot motstandere fra Eastern er statistikken ytterligere god. 

I sine to kamper som Montreal-spiller har ikke Thomas Vanek sanket poeng. I et lag med spillere Tomas Plekanec og Brian Gionta, vil dét garantert endre seg. Ryktene vil ha det til at de nesten stjal ham fra New York, hvor østerrikeren nesten umiddelbart plukket poeng etter sin inntreden.

Det at Montreal allerede har slått Bruins ved to anledninger denne sesongen, fristet meg til å satse på dem. Rivalene har imidlertid ikke tapt på 10 bortekamper i ordinær spilletid, og har begynt å finne mostanderens mål fryktinngytende ofte - kombinert med patent forsvarsspill. Sats på at de vinner med handicap til 3.45 i odds. 

Vancouver Canucks 2.75, Uavgjort 3.80, Winnipeg Jets 2.25

Det er ikke mye som går veien for Vancouver for øyeblikket.

Enkelte underlige handler på overgangsvinduets siste dag, fikk mange fikk å lure på hvilke ambisjoner klubben egentlig har denne sesongen. Roberto Luongo har forsvunnet ut dørene, og det hevdes at kun eierens inngripen stoppet Ryan Kesler fra å forsvinne.

På isen fikk de juling med sifrene 4-7 av NY Islanders for to dager siden, og står nå med to seiere på de 14 seneste kampene. På bortebane er ståa enda verre - hvor laget har tapt sine syv nyligste, og kun scoret åtte mål i samme periode. 

Winnipeg ligger nå likt med 68 poeng, men innehar 10.plassen i Western takket være én kamp mindre spilt. De har vel og merke slakket noe av på farten etter trenerbyttet, og har ikke vunnet på fire kamper nå. Krisestemning er det likevel ikke.

Storvokste Dustin Byfuglien noterte seg for to scoringer i det oppløftende overtidstapet mot Colorado mandag. Hans tilstedeværelse kan meget vel skape problemer for en allerede nervøs Eddie Lack. Sistnevnte har, med under 30 NHL-kamper å vise til, fått ansvaret som foretrukken målvakt. Svensken har ikke vist seg tilliten verdig hittil, men har kapasitet til å snu skuta.

Canucks er et lag som du bør styre langt unna for øyeblikket. Jeg satser derfor på at Winnipeg tar en etterlengted seier! 

Beste Spill: Sats på at Winnipeg Jets vinner til 2.25 i odds