NHL, Tippetips: Vancouver tar sin åttende strake i Minnesota!


Boston Bruins vs Calgary Flames

De store outsiderne Calgary har allerede gitt Boston Bruins kamp til døra tidligere denne måneden. Tirsdagens verter gikk seirende ut med 2-1, men the Flames' formkurve tilsier at de slett ikke er walkover-materiale, som oddsen indikerer. 

Når dét er sagt; Bruins synes å være på sitt aller beste igjen, og har kun avgitt to poeng av 24 oppnåelige på hjemmebane. Det eneste spørsmålet må i så fall være hvordan de responderer på 2-6 tapet mot Vancouver lørdag. Men, igjen: Vi er nødt til å gå helt tilbake til starten av desember for å finne sist Bruins tapte to strake kamper. 

Calgarys fem gevinster på sine 10 seneste er ikke nok til å gi oss tro på at de kan hevde seg i toppen denne sesongen, men muligheten for overraskende resultater er derimot i høyeste grad tilstede. Seiere mot LA og Phoenix har vært især oppsiktsvekkende, spesielt sett i lys av at denne sesongen skal stå i gjenoppbyggingens tegn. Slikt gir dem frihet til å feile innimellom, men også å spille med senkede skuldre. 

Jiri Hudler scoret Flames' eneste mål i det foregående oppgjøret disse lagene imellom, og han har nesten dobbelt så mange poeng som nærmeste lagkamerat. Det er på det rene at tsjekkeren har behov for mer hjelp fra sin klubbkolleger, selv om en fyldig skadeliste skal ta mye av ansvaret for dét. Skadesituasjonen har imidlertid bedret seg betraktelig den senere tiden. Hvor mye det enn vil hjelpe dem, vil Bruins ha Calgary i kne i store perioder av denne kampen. Boston er kun priset til 1.67 i odds for seier, så vurdér heller muligheten for Under 4.5 scoringer til 2.35 i odds. 


Minnesota Wild vs Vancouver Canucks

Det er en eim av tilfredshet rundt Vancouver Canucks-troppen, etter at trenerbyttet før sesongen synes å ha kastet av seg. John Tortorellas inntreden har fått spillerne til å finne sammen på en ypperlig måte, og de står nå med syv strake gevinster. 

Etter fem hjemmekamper på rappen, skal canadierne måle krefter mot et Minnesota-lag som mer enn noen andre har vært avhengig av resultatene foran eget publikum. 

Tidlig i sesongen kan det ha vært resultatet en gryende selvtilfredshet, men Vancouver fant tilbake til basiskunnskapen defensivt sett, og er nå det beste laget i NHL til å berge seg gjennom undertall. Legg også til ypperlig målvaktsspill, og du har selvtillit i bøtter og spann. Angrepet leverer scoringer som på bestilling. 

Selv om de har klart seg gjennom svakt forsvarsspill, har Wild kun funnet motstanderens mål én gang i hver av de tre nyligste kampene, og jeg mistenker at denne kampen kommer på et kinkig tidspunkt for dem. Dette er for øvrig et oppgjør hvor Vancouver normalt har hatt et overtak. Sats på at Canucks tar sin åttende seier på rad til 2.80 i odds. 

Beste Spill: Sats på at Vancouver Canucks vinner til 2.80 i odds