NHL, Tippetips: Sterke Columbus kjemper Phoenix i kne!


Columbus Blue Jackets 2.15, Uavgjort 3.70, Phoenix Coyotes 3.00

Det ligger an til et fyrverkeri av en hockey-kamp i Columbus; hvis oppgjør kan ha vidtrekkende konsekvenser i begge divisjonene. Begge disse klubbene kjemper nemlig om wildcard-plassene. 

Phoenix befinner seg i et skikkelig bikkjeslagsmål med henblikk på den siste plassen i Western. Dallas Stars heter rivalen som de sloss mot, og hvor passende er det vel ikke at disse lagene møtes på sesongens siste dag - søndag?

Uten seier på sine fire seneste, er det Coyotes som har behov for et løft. Og angriperne har sannelig funnet et leit tidspunkt å feile på. Kun Washington har scoret en høyere prosentandel av målene sine i overtall, noe som indikerer offensive problemer. Mesteparten av angrepsspillet går innom Keith Yandle og Oliver Ekman-Larsson - en duo som kunne trengt avlastning.

Gitt at de ikke pådrar seg straffeslag, kan Columbus bruke fysikken sin - slik de også gjorde tilbake i januar. Dette er Blue Jackets' siste hjemmekamp for sesongen (om ikke annet i denne omgang), og jeg satser på at de er innstilt på å sikre seg uvurderlige to poeng her.

 

Tampa Bay Lightning 1.85, Uavgjort 4.00, Toronto Maple Leafs 3.55

En desperat situasjon kan ende med et ergelig utfall for Toronto i nattens kamp. Klubbens muligheter til playoff-spill avhenger nemlig av utfallet i oppgjøret mellom Columbus og Phoenix, dersom de skulle tape mot allerede klare Tampa. 

Etter at de vant i LA den 13. mars lå Leafs på 3. plass i Eastern. Jeg er ikke sikkert på hvordan hovedtrener Randy Carlyle skal kunne få skuta på rett kjøl - spesielt ikke etter det nedslående tapet mot Boston i fjoårets playoff. Nedturen har ikke kommet som en overraskelse på mange, når man ser på hvordan han komponerer mannskapet sitt. Gjennom første halvdel av sesongen, viste puckinnehav og skuddprosenten at de var i overkant avhengige av godt målvaktsspill. Og slikt er ikke bærekraftig i lengden.

At Jonathan Bernier ble skadet på et tidspunkt hvor han leverte overnaturlig gode prestasjoner, var utvilsomt en medvirkende årsak til lagets åtte kamper lange tapsrekke etter møtet med Kings. Når man deretter krevde at James Reimer skulle bære mye av ansvaret i en presset situasjon, klappet det sammen som et korthus. 

Jeg forventer selvsagt en siste sluttspurt signert Leafs, når så mye står på spill. Lightning har to stygge tap på hjemmebane på rappen, og må trolig glemme fordelen av å spille foran egne fans i 1. runde-kampen mot Montreal. Jeg har overtalt meg selv til å satse på at Toronto holder liv i håpet til 3.45 i odds.

Beste Spill: Sats på at Columbus Blue Jackets vinner til 2.15