NHL, Tippetips: Penguins kan vinne på Chicagos Soldier Field!


Boston-Washington

Bruins fikk en brutal vekker i den første kampen etter OL-pausen. Laget slapp nemlig inn i siste spilleminutt, og tapte deretter i forlengelsen mot bunnlaget Buffalo. Keeper-vikar Chad Johnson har sluppet inn fem mål på 26 skuddforsøk, og fansen er forståelig nok lystne på å få Tuukka Rask kjapt tilbake mellom stengene.

Finnen vil være tilbake her, og følgelig forsøke å stoppe Capitals fra å ta sin fjerde seier på fem kamper i februar. Ikke overraskende har Backstrom og Ovechkin vært sentrale med totalt 33 scoringer på de ni foregående kampene. Selvtilliten er dermed upåklagelig.

Ha i mente at Washington har slitt på bortebane mot de beste lagene, og kan kun skilte med fire gevinster på reisefot mot motstandere som for øyeblikket er kvalifisert til postseason-spill. Med sin niendeplass i Eastern, er de under press med henblikk på å prestere, og i fortsettelsen klatre på tabellen.

Disse lagene skal møte hverandre tre ganger denne måneden, ettersom de ikke har spilt en eneste innbyrdes hittil denne sesongen. Dette er imidlertid et oppgjør som burde passe Boston som hånd-i-hanske, dersom vi tar tidligere resultater og play-off spill med i betraktning. Jeg tror de tar sin femte strake seier her, med -1.5 i handicap til 2.45 i odds.

 

Chicago-Pittsburgh

Det er utendørskamp nummer fem av totalt seks som går av stabelen her ( Heritage Classic setter punktum i morgen) på Soldier Field i Chicago. På plakaten står favorittene til å heve Stanley Cup-troféet fra hver divisjon. 

Ingen av disse klubbene vant sin første kamp etter pausen på torsdag, selv om Penguins i det minste sikret seg ett poeng etter 5-6 på straffeslag mot Montreal. Blackhawks har i så måte trolig hatt en bedre gjennomføring med tapet mot NY Rangers - hvor de kun ble holdt i sjakk av en opplagt målvakt.

Samtlige av Canadas målscorere fra OL i Sotsji vil bli å se i aksjon, og det skal bli interessant å se Sidney Crosby i møte med Jonathan Toews etter at de kun for kort tid siden var lagkamerater. Sistnevnte, sammen med Patricks Kane og Sharp er ikke i sin beste form om dagen.

Det er lite trolig at Penguins vil være priset til 2.85 i odds igjen i nærmeste fremtid, og historien forteller oss at disse utendørsoppgjørene gjerne avgjøres av fordelen av hjemmebane. Uavgjort i ordinær spilletid er 3.80, og også verdt å vurdere, ettersom disse lagene er nokså jenvbyrdige. 

Beste Spill: Sats på at Pittsburgh Penguins vinner til 2.85 i odds