NHL, TIppetips: Montreal Canadiens gir Devils en støkk!


Rangers-sjef Alain Vigneault var kritisk til sine egne spillere etter 2-5 tapet mot Winnipeg Jets natt til tirsdag. Selv om AV ikke nevnte navnene på spillerne han siktet til, er det liten tvil om at spillere som Ryan Callaghan, Rick Nash, Henrik Lindquist, Marc Staal og Dan Girardi er nødt til å heve seg flere hakk.

Mats Zuccarello fant nettmaskene sist, og står med 16 poeng for Rangers denne sesongen. Det er delt tredjeplass – bak Brad Richards og Derek Stephan. Natt til fredag venter Buffalo Sabres!


New Jersey Devils vs Montreal Canadiens

Montreal har sanket flere poeng i løpet av de 10 seneste kampene enn noe annet lag i Eastern. Laget sikret seg i tillegg sesongens første mulige dobbel med 3-2 seieren over New Jersey Devils mandag.

New Jersey har allerede kommet seg etter en håpløse sesonginnledning, og de befinner seg nå ett lite poeng bak åttendeplassen. Når dét er sagt; de ser ikke ut som et lag som skal være i stand til å hevde seg i toppen. Det handler blant annet om Devils' svake offensive spill, og de er et av de lagene med mest skuddvegring. Hva som positivt er; de slipper motstanderne til målsjanser sjeldnere enn noe annet lag. Å satse på få scoringer eller få skuddforsøk er således et godt råd. 

Å spille disiplinert blir ikke desto mindre viktig når de møter Montreal - spesielt for å unngå overtallsspill hvor Montreal er dødelige. På samme måte som i fjor, har Andrei Markov og PK Subbans kjappe spill vist seg meget vanskelig å stoppe. Subban er blant de tre beste forsvarerne i poengoversikten, og seks foran noen av sine lagkamerater. 

Selv om Alexei Emelin er en ganske ulik spillertype, er hans tilstedeværelse ekstremt viktig. The Habs har ikke sluppet inn mer enn to baklengs på åtte kamper, etter at hans egne utskutte sesong tok til. Montreal er i det hele tatt imponerende i spillets samtlige faser for øyeblikket, så sats på at de vinner til 2.45 i odds. 


Calgary Flames vs Phoenix Coyotes

Selvtilliten fikk sikkert en vitamininnsprøytning med seieren over LA. Legg også til at laget har hatt mulighet til å hvile de tre etterfølgende dagene, noe som gjør at Calgary Flames gode kandidater til seieren over Phoenix. Gjestene kommer på sin side direkte fra spill i går. 

Nylige problemer tar ingenting bort ifra at Phoenix gjør det bra om dagen. De er bare nødt til å begrense noen av baklengsmålene. Målvaktsspillet så vel som overtallsspill i mot er hvor de har mest å hente på å forbedre seg. Mike Smith signerte en ny kontrakt så sent som denne sommeren, og gikk nylig seks kamper uten holde baklengstallet under tre pr kamp. 

Det er dårlig nytt på skadefronten for Calgary. Rookie Sean Monahans skade betyr at lagets kanskje beste spiller ikke blir å finne i aksjon. Det er imidlertid andre som vet hvor buret står, og vi har vitterlig sett dem komme seirende ut mot andre offensive lag denne sesongen. Etter å ha vært på reisefot så sent som i går, er det ikke sikkert Phoenix er i særlig god form. Flames bør således ha en strålende mulighet til å ta dette til 2.80 i odds. 

Beste Spill: Sats på at Montreal Canadiens vinner til 2.45 i odds