NHL, Tippetips: Målfest i vinterklassikeren!


Detroit - Toronto

Til tross for at NHL har økt antallet utenførskamper til totalt seks denne sesongen, er kveldens kamp likevel årets godbit - eller rosinen i ishockey-pølsa, om du vil. 

Over 100.000 supportere er ventet til Michigan Stadium til oppgjøret mellom Detroid Red Wings og Toronto Maple Leafs. Det vil i så fall være ny tilskuerrekord i ligahistorien. 

Alt viraket til tross; det er kun to poeng som ligger i potten til vinneren. Da lagene spilte 5-4 i en røkare av en kamp i Toronto, var det liten tvil om at to stk "Original Six" sjelden er en dårlig kamp for den nøytrale ishockeyinteresserte.  

Det er derimot mer tvil om fordelen av å ha hjemmepublikummet i ryggen er en avgjørende faktor, ettersom bortelaget har stukket av med seieren i fire av fem utendørskamper. Det er en så vidt annerledes opplevelse for spillerne dette, som gjør at Red Wings-mannskapet føler seg på bortebane uansett. 

Trenernes valg av målvakt har vært mye diskutert, selv om Jonathan Bernier definitivt må sies å ha gjort seg fortjent til plassen med sterke prestasjoner den siste uken. Hva angår Detroit, er det åpenbart at Mike Babcock ville valgt Jonas Gustavsson hvis mulig. Svensken er imidlertid ikke tilgjengelig, så Jimmy Howard er nødt til å heve seg betraktelig fra hva han leverte mandag. 

The Red Wings har sluppet inn tre baklengs eller fler i alle untatt en av sine åtte nyligste. 2.78 GAA er faktisk en fjær i hatten til Toronto-målvaktene forutsetningene tatt i betraktning. Forholdene ellers skal være med på å sørge for mange scoringer her. 

Sett i lys av tidligere resultater - både disse lagene imellom og i "Winter Classic", er oddsen på 3.85 for uavgjort nokså god. Dersom jeg tvinges, vil jeg si at Maple Leafs er best priset som vinnere med sine 2.90 for seier. 

Beste Spill:

Sats på Over 5.5 scoringer til 2.20 i odds