NHL, Tippetips: Kings vinner mot bortesvake Phoenix!


Boston - Minnesota

St Patrick's Day er alltid en stor begivenhet i Boston. Åtte strake seiere gir hjemmefansen i TD Garden ekstra god grunn til godt humør.

Det mestscorende laget i Eastern er selvsagt en vrien oppgave for de øvrige klubbene. Bruins har nemlig snart den beste målforskjellen i NHL til tross for en svak start på sesongen, offensivt sett. 

Kun én seier på de fem seneste, er dårlig nytt for Minnesota på dette tidspunktet av sesongen. Tre av tapene kom imidlertid på straffeslag, noe som har sukret den bitre pillen noe. Mikku Koivu er tilbake i aksjon, selv om landsmannen Mikael Granlund - sammen med Zach Parise og Jason Pominville - foretrekkes i førsterekka. Det er ikke første gang Wild har klaget over manglende offensive alternativer.

Mot David Krejcis mannskap levner jeg ikke Minnesota mye håp. Sats på at vertene vinner med handicap til 2.50 i odds. 

 

Los Angeles - Phoenix

Mars har i det store og hele vært en positiv periode for Phoenix Coyotes. Det virker likevel som klubbens direkte konkurrent til playoff-plass har momentum. Laget har allerede to gevinster mot Kings denne sesongen, hvorav begge kom på hjemmebane.

Keith Yandle har bokført 11 målgivende iløpet av de 12 seneste, og har dermed gjort seg til lagets ledende poengplukker. Overtallsspillet deres sitter perfekt. Selv om det er lettere sagt enn gjort å bryte ned Kings, er det kanskje dét som er nøkkelen.

To strake tap satte punktum for åtte gevinster på rappen. I begge oppgjørene ble motstanderens keeper kåret til banens beste, så ingen grunn til å henge med nebbet. 

Hovedtrener Darryl Sutter kom med noen interessante kommentarer forrige uke: "Vi spiller ikke i egen sone, så det er ikke så mye forsvarsspill å snakke om". En grei oppsummering, for all del, men de scorer ikke nok sett i forhold til hvor mye de låner pucken.

Phoenix har ikke vunnet mot et Western Conference-lag - foruten Edmonton - siden tidlig desember. Jeg mener derfor det er langt mer trolig at vi får oppleve at Kings finner tilbake til vinnerformelen, enn at gjestene overrasker. 

Beste Spill: Sats på at Los Angeles Kings vinner med -1.5 i handicap til 2.50 i odds