NHL, Tippetips: Formlaget Rangers slår Vancouver!


Tampa Bay Lightning 2.20, Uavgjort 3.70, Montreal Canadiens 2.90

Kun en total kollaps kan hindre disse lagene fra 1. Runde-spill i playoffen. Spørsmålet om hvem som får hjemmebane i første kamp er derimot ikke avgjort. 

Vi skal så visst ikke klage på utsiktene til spenning her, til tross for at lagenes tre innbyrdes denne sesongen alle har endt 1-1 ved ordinær spilletid. Målvaktene Ben Bishop og Carey Price kan skilte med identisk redningsprosent .962 i de nevnte målfattige oppgjørene.

Ingen av disse lagene har heller vist tegn til å slå ned på farten i jakten på andreplassen i Atlantic. Montreals fem strake seier, som stort sett består av gevinster mot divisjonsrivaler, har gitt dem to poengs luke. Tapet i Detroit i helgen satte punktum for 11 gevinster på rappen for Tampas del, selv om det er verdt å merke seg at kun én av seirene i samme periode kom mot lag i playoff-diskusjonen.

Faktisk har Lightning levert et scoringssnitt på tre pr kamp iløpet av mars, selv om jeg ikke føler meg trygg på at de er i stand til å gå seirende ut av dette "forsvarsoppgjøret". Sats på Montreal inkludert tilleggstid til 2.18 i odds. 

Vancouver Canucks 2.75, Uavgjort 3.70, New York Rangers 2.30

Trenerbytter iløpet av sommeren har på ingen måte vært problemfritt for disse lagene. Alan Vigenaults Rangers har likevel hatt mer og være fornøyd med.

Seks seiere på de åtte seneste har løftet New York opp i kampen om playoff-spill, hvis resultater også beviser av Vigenaults strategiske veivalg har begynt å bære frukter offensivt. Vancouver, derimot, sliter tungt, og ligger an til å måtte stå utenfor playoff-spillet for første gang siden 2008. Selv om samtlige gjenstående kamper - foruten én - finner sted på hjemmebane, gjorde 1-5 tapet mot Anaheim sist til at publikummet på Rogers Arena forholdt seg nokså tause.

Når vi ser nærmere på hvem som skal i aksjon for Vancouver, kommer vi over navn fra tredjerekka som Zach Kassian og Brad Richardson. Sedin-tvillingene har sammenlagt levert to scoringer i 2014, som til tross for skadeproblemer er fryktelig svakt. Jeg er på vakt når desperate lag er involvert - en beskrivelse som passer på the Canucks. De seneste resultatene forteller oss imidlertid at det er verdt å satse på at Rangers gjør jobben her.

Beste Spill: Sats på at New York Rangers vinner til 2.35 i odds