NHL, tippetips: Detroit snur skuta mot Islanders fredag


Toronto Maple Leafs v Buffalo Sabres

Sabres har foretatt drastiske endringer den seneste tiden. Det hele kulminerte i 3-1 seieren over Toronto, som betimelig var lagets første kamp etter at trenerne Darcy Reiger og Ron Rolston fikk sparken ved inngangen av uka. 

Mens jakten på en ny trener har startet, er det tidligere trener, Ted Nolan, som holder tømmene på midlertidig basis. Fredag venter en ny kamp mot Maple Leafs, og en andre seier mot canadierne vil øke Nolas' verdi betraktelig. 

Klubben valgte å kvitte seg med trenerne etter straffeseier over LA. Alt kaos til tross, har Sabres faktisk vunnet to kamper på rappen. Målvakt Ryan Miller har vært i forrykende form, sammen med kaptein Steve Ott - som har gjort sine saker upåklagelig i front. 

Toronto vil sikkert være glade for å være tilbake i Air Canada Centre fredag kveld. De har kun vunnet én av sine fem nyligste, og har ikke funnet motstanderens mål mer enn en gang i ordinær spilletid. 

Buffalo går inn i denne kampen med besnærende 4.05 i odds, og har allerede knepet to poeng mot Leafs. Det er nesten i overkant vanskelig å takke nei. 


New York Islanders v Detroit Red Wings

Fire strake overtidstap har neppe gjort godt for Detroits selvtillit. Det avhjelpes naturlig nok ikke av at samtlige nederlag har kommet hjemme på Joe Louis Arena - hvis stadion er alt annet enn et fort om dagen. 

Når Red Wings endelig lar hjemmebanen få hvile litt, tar de turen til bortemøtet med en annen klubb på nedadgående: New York Islanders. Mike Babcock vil kaste et blikk på Islanders-mannskapet og fastslå at det er et lag som sliter i begge ender av banen. Ikke bare i forsvar, som tross alt er tilfellet med hans eget lag. 

Begge klubbenes reservemålvakter har presset på for å få mer spilletid denne sesongen. Kevin Poulin har så visst fått mye spilletid for New York, ettersom Evgeni Nabokov ikke har vært i stand til å levere stabilt. 

Det nevnte duo imidlertid ikke skal holdes ansvarlige for, er Islanders' grusomt svake konverteringsrate på straffespark - 73.4%. I kveld, mot et solid lag som Red Wings, vil straffespark koste dyrt. 

Personlig mener jeg Detroid har virket kapable til å bryte ut av den vonde trenden. Sats derfor for Red Wings inkludert OT og shootout. 

Beste Spill: Sats på at Detroit Red Wings vinner inkludert overtid til 1.94 i odds