NHL, tippetips: Blackhawks vil overraske mot Bruins!


Chicago Blackhawks føler trolig presset i Stanley Cup-finalen nå som de ligger under 1-2 i seriespillet. De har vel så mye grunn til å være misfornøyd med forrige kamp, som tross alt endte 0-2 etter storspill av Boston-målvakten Tuuka Rask. 

Seieren har snudd forholdet lagene imellom på hodet, og Bruins er følgelig priset som favoritter med 1.40 i odds. Og statusen er slett ikke ufortjent. 

Så hvorfor sliter egentlig Chicago?

I de to foregående oppgjørene har Bruins gjort en fenomenal jobb med tanke på å hindre Blackhawks fritt spillerom i nøytral sone, og de slipper rett og slett ikke pucken billig. 

Det har vel og merke vært tendenser til glipptak, og de er i tillegg lite effektive i overtall. Sistnevnte illustreres godt ved at laget ikke har evnet å omsette noen av overtallssituasjonene de har hatt.

Marian Hossa var overraskende nok ikke å finne i mandagens oppstilling, hvis fravær var påtagelig. Alle rapporter peker likevel mot at han spiller kveldens kamp. Dersom du ikke har tro på at Towes, Kane & Co hever seg, bør du merke seg at oddsen på at Rask holder motstanderen under 1.5 scoringer er 2.55 i odds. Boston akter naturlig nok å gjøre få endringer, selv om kun fire forskjellige spillere har skrevet seg på scoringslisten i løpet av finale-kampene. 

Sist var Chicago priset til 2.75 i odds på borteseier. Kun to dager senere er oddsen altså 3.10. Dette er så visst vanskelige tider for the Hawks, noe som kan gi de akkurat den inspirasjonen de trenger. Skulle de ikke lykkes i å vinne mot Bruins atter igjen, er det trolig ikke verdt å satse på at de skal kunne slå tilbake. 

Det var tiltykning til klammeri på tampen av mandagens kamp, noe som har - uten å strekke det for langt - ført til ondt blod. Jeg finner det likevel vanskelig å kritisere dem for deres defensive arbeid hittil, så jeg tror Chicago kjapt kan overraske her.

Beste Spill: Sats på at Chicago Blackhawks vinner, inkludert overtid, til 2.20