NHL Playoff, Tippetips: Zuccarello & Co må slite mot Flyers!


New York Rangers 2.05, Uavgjort 3.70, Philadelphia Flyers 3.25

Disse arge rivalene har nettopp lagt bak seg identiske sesonger: Begge startet med håndbrekket på, men avsluttet sterkt. Spesielt Flyers viste seg fra godsiden, der de var et av NHLs store formlag etter årsskiftet.

Rangers har slitt med manglende offensive bidrag fra sine stjerneangripere. Jeg kan ikke se for meg at de kommer langt i playoff-spillet, dersom ikke Rick Nash, Brad Richards og Martin St. Louis plutselig skulle prikke inn toppformen nå. Et hardtarbeidende forsvar hjalp Rangers til å vinne kamper, men de kan ikke stole på at dét fortsetter mot ligaens beste lag. Før eller senere er man nødt til å score mål. 

Flyers' beste rekker, anført av rødglødende Claude Giroux, gjorde det på sin side langt bedre. Jeg kan se for meg at Flyers scorer mye, mye mer enn Rangers, såfremt ikke Zucca & Co kan begynne å levere offensivt. Den første kampen vil trolig bli en scoringsfattig, fysisk affære - med et par situasjoner med håndgemeng; og på den måten sette tonen for noen heftige kamper. Jeg har sans for Flyers-seier til 3.25 i odds. 

Beste Spill: Sats på Flyers til 3.25 i odds

 

St. Louis Blues 2.45, Uavgjort 3.65, Chicago Blackhawks 2.65

En av Westerns fremste Stanley Cup-kandidater ryker i første runde, ettersom Blues og Hawks nokså utrolig møtes i nettopp 1. runde.

Jeg sa allerede i min vurdering av lagene at du bør unngå å satse på Blues i de første kampene (minst), ettersom de rundet av det ordinære seriespillet med seks strake nederlag. Som en følge av nevnte møtes altså disse jevnbyrdige Stanley Cup-kandidatene (8.50 i odds på begge) i 1. runde.

En rekke skadeproblemer var trolig en stor del av årsaken til St. Louis' svake avslutning. Ikke mindre enn syv nøkkelspillere gikk glipp av lagets siste kamp. Blues kan imidlertid ønske et par av dem tilbake til dette oppgjør, selv om det er uklart hvem som er klare, og hvem som fremdeles pleies på sykestua. 

Blackhawks har i sannhet hatt sine egne skadeproblemer å stri med. Superstjernene Jonathan Toews og Patrick Kane er vel og merke klare til kveldens kamp. Laget tapte sine to avsluttende kamper, men begge spillerne er viktige for Hawks. 

Sats på Hawks dersom de er tilgjengelig til 2.65 i odds. Dersom du heller ønsker å ta en sjanse, kan du vente i det lengste og sjekke Blues' skadesituasjon før kampen. Jeg tror uansett at Chicagos go'dytt fortsetter her.

Beste Spill: Sats på Chicago til 2.65  i odds 

 

Colorado Avalanche 2.15, Uavgjort 3.75, Minnesota Wild 3.00

Colorado er sesongens store overraskelse - med positivt fortegn. Laget kom fra ingensteds, og gikk hen og vant divisjonen. Mannskapets relative mangel på erfaring kan bli utslagsgivende, i tillegg til Matt Duchenes fravær. Sistnevnte blir trolig ikke å se i aksjon i noen av oppgjøret mot Wild. 

Gjestene har hatt en berg-og-dalbane av en sesong. Intet nytt under solen, altså. Og slikt holder naturlig nok ikke i playoffen, selv om jeg tror de kan stikke av med en seier eller to. Avalance-målvakt Semjon Varlamov er en het potet, og jeg forventer at fordelen av hjemmebane blir avgjørende i første kamp. Sats på Avalanche til 2.15 i odds. 

Beste Spill: Sats på Avalance til 2.15 i odds

 

San Jose Sharks 2.28, Uavgjort 3.50, Los Angeles Kings 2.95

Alt borger for et scoringsfattig - men spennende - oppgjør mellom California-rivalene. Begge lagene har vært å finne i playoff-sammenheng de seneste sesongene. 

Sharks leverte en veldig god sesong, hvorav lagets toppspillere gjorde sine saker meget godt - Joe Pavelski, Patrick Marleau og Joe Thornton - på regelmessig basis.

Det var fast takst for Kings: laget slapp inn færrest mål i hele ligaen. De var samtidig en av klubbene som fant målet færrest ganger - for 19596392134. gang. Kings hentet Marian Gaborik like før deadline for å rette på sistnevnte, hvis spiller har fått en ok start på tilværelsen i sin nye klubb.

Det er likevel å holde tett bakover som gjelder dersom Kings skal gjøre seg forhåpninger om å vinne. Dette er det tredje playoff-møtet mellom disse lagene iløpet av de fire seneste sesongene, og de kjenner hverandre godt fra det ordinære seriespillet også. Jeg forventer høy temperatur her. Jeg tror Sharks går seirende ut i kveld, men heller enn å satse på 1X2, går jeg for Under 4.5 scoringer til 1.90 i odds.

Beste Spill: Sats på Under 4.5 scoringer til 1.90 i odds