NHL Playoff, Tippetips: Mandagens kamper!


Chicago Blackhawks 2.05, Uavgjort 3.70, St. Louis Blues 3.25

St. Louis har gått seirende ut i de to innledende kampene, ved hjelp av overtid. Chicago har således en formidabel oppgave foran seg i the Windy City natt til tirsdag. Alt er imidlertid mulig inntil du taper på hjemmebane, sier et gammelt NHL-ordtak.

The Hawks må likevel være disiplinerte. Frustrasjonen var nemlig påtagelig periodevis i Kamp 2. Chicago sløser med sjansene om dagen, og de forærte i realiteten ligaseieren i Western til nettopp the Blues i siste serierunde. Brent Seabrook pådro seg utvisning mens Chicago fremdeles var i føringen i 3. periode. Blues utlignet, og kampen gikk dermed til ekstraomganger.

Men, Blackhawks er ikke verre enn de var for bare en uke siden. Mens Blues har gjort en god figur etter en lusen sesongavslutning, er Chicago bare nødt til å vinne denne kampen. De er klar over at de ikke kan koste på seg et tredje nederlag på rappen. Hjemmeseier!

Beste Spill: Sats på Chicago Blackhawks til 2.05 i odds

 

Minnesota Wild 2.37, Uavgjort 3.65, Colorado Avalanche 2.70

Hvor mye mer har Wild å by på etter to strake tap i Mile High City? Laget har nå tapt to kamper etter å ha vært i ledelsen i begge. Avalanche bæres fremover av de samme heltene som i det ordinære seriespillet – Målvakt Semjon Varlamov og angriper Gabriel Landeskog. Især Varlamov har gjort en fantastisk jobb med henblikk på å hold Wild fra livet.

Det har i sannhet vært to tøffe kamper, og atter igjen vet hjemmelaget at 0-3 må unngås for enhver pris. Wild kan matche Colorado i de fleste delene av spillet, og jeg satser på at Wild – inkludert overtid – vinner til 1.75 i odds.

 

Beste Spill: Sats på at Minnesota Wild vinner - inkludert OT - til 1.75 i odds 

 

Columbus Blue Jackets 2.77, Uavgjort 3.70, Pittsburgh Penguins 2.30

Jackets sikret seg en historisk første playoff-seier i Kamp 2, etter overtid mot Penguins. Noe skal tilskrives uvørenhet fra Penguins’ side, etter at de rotet bort en tomåls ledelse. Jussi Jokinen gjorde i tillegg en stor feil i forkant av den avgjørende scoringen.

Det var et jevnspilt oppgjør dersom vi ser på sjansestatistikken. Kveldens oppgjør vil gå foran et fullsatt stadion, noe som kanskje ikke er så rart: Dette er nemlig Jackets’ første deltagelse i playoff-spillet på flere år. Penguins er et bedre lag på papiret, men jeg har ikke lyst til å satse på 1x2 her nå som Colombus ikke overbeviste i forrige kamp.

Jeg velger snarere å sette pengene på Over til 2.00 i odds. Det har vist seg å være et trygt spill i de to seneste kampene, og disse lagene kan meget vel levere scoringer også i kveldens oppgjør.

Beste Spill: Sats på Over til 2.00 i odds

 

Dallas Stars 2.45, Uavgjort 3.60, Anaheim Ducks 2.65

Vi skal også noen år tilbake i tid for å finner sist gang Stars var i aksjon i playoff-spillet. La oss derfor tippe at Texas-klubben er lystne på å vise seg frem foran egne fans. Dallas har faktisk vist seg som en hard motstander for the Ducks, selv om de står med 0-2 etter de to første oppgjørene.

Og dét kan tilskrives erfaring. Ducks-stjernene Ryan Getzalf og Corey Perry er i forrykende form, og de leverer varene, selv om de kanskje ikke briljerer spillemessig.

Personlig mener jeg det ligger an til Stars-seier i kveldens kamp. Hjemmebane vil bli avgjørende, og Anaheim har ikke gjort noe for å fortjene stempelet som uovervinnelig hittil. Dersom Dallas skal gjøre seg forhåpninger om avansement må de vinne. Hjemmeseier.

Beste Spill: Sats på Dallas Start til 2.45 i odds