NHL Playoff, Tippetips: Lørdagens kamper!


Boston Bruins 1.72, Uavgjort 4.05, Detroit Red Wings 4.25

Etter å ha vunnet begge bortekampene i Motor City, tror jeg Bruins har gjort av med Detroits muligheter til avansement.

Med kun fire scoringer iløpet av fire kamper, har Red Wings ikke vist seg i stand til å bryte ned Boston-forsvaret, ei heller skape kvalitetssjanser. Når de først har spilt seg til muligheter, har de blitt stoppet av Tuukka Rask. Jarome Iginla og Milan Lucic har vist seg fra solskinnssiden i de to seneste kampene, hvor de har vist seg aggressive rundt mostanderens bur. Detroits egen målvakt - Johan Franzen - har på sine side vært en ikke-eksisterende faktor hittil.

Andre bidragsytere har vært Bruins' yngre medlemmer. Kanskje ikke så rart, ettersom Detroit-angriperne har gitt dem anledning til å briljere. Torey Krug og Dougie Hamilton har tre poeng hver, men deres blotte tilstedeværelse er vel så viktig.

Da Red Wings gikk seirende ut med sifrene 1-0 i TD Garden i Kamp 1, måtte de stole på at målvakt Jimmy Howard leverte karrierebeste. Til 4.25 i odds er det sannelig fristende å satse på at de holder håpet om avansement i live. 

Jeg klarer uansett ikke å se for meg annet enn Boston-seier til 1.72 i odds her.

 

Pittsburgh Penguins 1.87, Uavgjort 4.05, Columbus Blue Jackets 3.55

Blue Jackets akter enkelt og greit ikke å gi seg. Columbus bragte nemlig balanse i regnskapet igjen onsdag, og ettersom hver eneste av kampene disse lagene imellom har endt 4-3, sømmer det seg at dette går til en 7. og avgjørende kamp.

Penguins evnet å rote borte en 3-0 ledelse sist, mens begge lagene kastet bort 3-1 ledelser i de foregående oppgjørene. Nick Foligno fant målet på overtid med et skudd som strengt tatt ikke skulle gått forbi Marc Andre Fleury. Etter kampen hevdet han at han fortalte lagkameratene at han ville gjøre nettopp dét før Sudden Death-perioden tok til.

Og dét illustrerer hvilken tro som bor i dette Columbus-laget. Å kontrollere kampen når i føringen virker vanskelig for begge disse lagene, ettersom de to settene av forsvar ikke evner å hanskes med motstanderens offensive krefter. Uforutsigbarheten gjør det uansett underholdende - om ikke annet.

Som resultatene klart viser, fortjener ikke Pittsburgh å være så vidt store favoritter som 1.82 i odds skulle tilsi. Sats derfor heller på Uavgjort til 4.05 eller at Columbus vinner - inkludert overtid - til 2.70 i odds. 

Beste Spill: Sats på at Boston Bruins vinner til 1.72 i odds