NHL, Tippetips: Nashville vs Oilers og Zuccarello i bortemøte med Bruins


Nashville Predators vs Edmonton Oilers

Hjemmelaget er plutselig i siget, og virker som om de har lagt problemene bak seg. Nå ser de frem til fortsatt suksess når bunnaget i Western Conference - Edmonton - kommer på besøk.

Etter å kun ha spilt én kamp den siste uka, burde det bety at Oilers er uthvilte. Det betyr likeledes at det lille momentumet de måtte ha hatt er borte, selv om lagets eneste kamp var stortapet mot Chicago. I forkant av pausen, derimot, plukket gjestene to dugale gevinster. 

Det er på ingen måte et kvalitetsstempel at begge disse klubbene har benyttet fire ulike målvakter denne sesongen. Nashville virker å ha landet på tsjekkeren Marek Mazanec mens Pekka Rinne er ute. Sistnevnte har vært sterkt delaktig i oppturen, og har kun levert under .900 i redningsprosent i en av åtte kamper. 

Media vil garantert fokusere på at Ilya Bryzalgov får sin første kamp for Edmonton, etter greit spill mot Chicago. Russeren trivdes godt i Phoenix' defensive system, men har ikke gjort det like godt i mer progressive Oilers. Jeg kan ikke hevde at jeg ser for meg suksess på lang sikt for dette eksperimentet. 

Målvakter til side; Predators ser enkelt og greit ut som et bedre lag, så sats på en rutinemessig hjemmeseier. 

Beste Spill: Sats på Nashville Predators til 2.10 i odds


Boston Bruins vs New York Rangers

Boston Bruins leverte sesongverste mot Detroit sist. Claude Juliens gutter kunne skilte med 8-1-1 på sine 10 nyligste i forkant av 1-6 tapet mot Detroit. I så måte må hjemmelaget krysse fingrene for at fredagens møte mer av spillet vi så i 2-1 seieren mot nettopp New York Rangers tilbake ni dager tilbake – noe som muligens var Bruins’ beste kamp denne sesongen. Den finske målvakten Tuukka Rask reddet 43 av totalt 44 skuddforsøk, samt et straffeslag signert Chris Kreider.

NHL-proffen Mats Zuccarello Aasen tegnet seg for så vel scoring som målgivende i 5-2 seieren over Florida Panthers onsdag. Det var i det hele tatt en kjærkommen opptur for et Rangers-lag som tapte 0-5 mot Tampa Bay i den foregående kampen.

Henrik Lundquist var i likhet med flere klubbkolleger flere hakk bedre enn i tapet mot Lightning. Målvakten kunne vise til hele 31 redninger mot Florida-klubben. Det spørs imidlertid om selv Lundquist kan demme opp for Bruins’ storscorere som Krejci (18), Lucic (18) og Smith (17).

Beste Spill: Sats på Boston Bruins til 2.00 i odds