NHL, tippetips: The Ducks med luft under vingene!


Den nye NHL-sesongen fikk en fabelaktig start. I alle fall dersom vi snakker om gårsdagens tippetips. Chicago Blackhawks skal forsvare Staley Cup-tittelen, og begynte sesongen med 6-4 over Washington Capitals, noe som førte til at mitt "Beste Spill" gikk inn. The Hawks var nødt til å grave dypt, for 15 minutter før slutt lå de nemlig under. De regjerende mesterne viste derimot hvilke kvaliteter de rår over, og kunne altså bokføre sesongens første seier. 

Jeg forutså også seier til Edmonton, hvis lag rotet bort en tomålsledelse på hjemmebane og måtte til slutt gi tapt i ordinær tid mot Winnipeg Jets.

Videre hadde jeg en følelse av at Toronto Maple Leafs kunne komme til å knipe seieren i Montreal. Og det gjorde de også med 4-3 etter en flott forestilling. Resultatet ble vel og merke overskygget av hva som umiddelbart så ut som en alvorlig skade på Canadiens' George Parros. Spilleren mistet plutselig balansen i en duell med Colton Orr i 3. periode, og landet med ansiktet først. Heldigvis var Parros ved bevissthet ikke lenge etterpå, og takket fansen for alle lykkeønsker over Twitter. 

The Leafs er i aksjon igjen i kveld allerede, og møter Flyers i Philadelphia. Vertene har bøttevis med kvaliteter fremover på banen, men målvaktsspillet er noe ganske annet. Ray Emery har ikke spilt en hel sesong på aldri så mange år, og Steve Mason har problemer med å håndtere presset. Toronto fant målet fire ganger i sesongpremieren, og jeg forventer i tillegg at the Flyers bidrar med scoringer. Over 5.5 mål til 1.75 i odds er besnærende

Detroid Red Wings starter sesongen hjemme mot et svekket Buffalo Sabres. Detroit kan skilte med et erfarent lag, men like fullt med kvaliteter. Sabres er på sin side inne i en oppbygningsfase, som trolig vil ta et par sesonger. Den storvokste forsvareren Henrik Tallinder og australieren Thomas Vanek er kvalitetsspillere, men laget ellers kan ikke måle seg med Detroit. Jeg forventer en trøblete start for Sabres, og følgelig at Red Wings går seirende ut til 1.85 i odds

Vi beveger oss over til Western Conference hvor Anaheim Ducks startet sesongen med en tur til Colorado Avalance. I likhet med Red Wings, består Ducks' kjerne av spillere med mange somre på baken. Hjemmelaget har derimot også en rekke spennende unge spillere; Cam Fowler, Sami Vatanen og sommerens nyervervelse - Jakob Silfverbeg. For å holde seg innenfor lønnstaket, har Ducks vært nødt til å la Bobby Ryan - en 30-mål-pr-sesong-angriper forlate klubben. Laget inneholder like fullt kvalitetsspillere i form av Corey Perry, Ryan Getzlaf og den evigunge Teemu Selänne (43). 

Avalance har gjennomgått noen av de største omkalfatringene i seriens historie, og vil trolig trenge tid på seg til å finne fotfeste. Colorado-klubben har noen meget giftige angripere, mens forsvaret er svært begrenset. Jeg regner derfor med at Ducks benytter seg av mulighetene som vil by seg her. Til 2.50 i odds er borteseier kveldens beste spill, etter mitt syn.

Beste Spill: Sats på at Anaheim Ducks vinner til 2.50 i odds