NHL: Blackhawks stikker av med seieren!


Vi som har savnet NHL-spill kan glede oss. Natt til onsdag braker det løs atter igjen. Første par ut er Montreal Canadiens og Toronto Maple Leafs i hva som er hockey'ens eldste rivaloppgjør. Vi kan forvente oss en fysisk kamp, hvor ingen av lagene vil være redde for å dele ut så vel slag som å tilbringe tid i vantet. Canadiens har et par problemer defensivt, ettersom Alexei Emelin, Davis Drewiske og Douglas Murray alle går glipp av åpningskampen grunnet skadeproblemer. Leafs mangler på sin side nyervervelsen David Clarkson, hvis spiller soner 10 kampers karantene grunnet at han involverte seg i et basketak i sesongoppkjøringen mot Buffalo. 

Disse lagene virker å være nokså jevnbyrdige. Med alle følelsene som følger med et slikt oppgjør, og uten å ha formkurver å basere et tips på, er det vanskelig å spå utfallet. Montreal har kanskje så vidt et bedre mannskap, men Toronto gikk seirende ut i the Bell Centre ved to anledninger i fjorårssesongen. Vi tør i alle fall ikke sette spill imot, spesielt sett i lys av Habs' fraværsliste. 

I nattens andre kamp beveger vi oss til Chicago, hvor Blackhawks er verdige favoritter (1.90) foran oppgjøret mot Washington Capitals. The Hawks har evnet å holde på stammen i laget som vant Stanley Cup, men jeg frykter bakrusen etter at laget tok sin andre Stanley Cup-bøtte i løpet av fire år. The Capitals tok seg til play-off spillet i fjor, men har ikke maktet å forsterke laget etter sesongslutt. The Caps er faktisk mer avhengig av superstjernene Alexandr Ovechkin og Nicklas Bäckström enn de noen gang har vært tidligere. Sats på at Blackhawks går seirende ut her. 

Edmonton Oilers har mannskapet, men hvorvidt de klarer å få ut potensialet og avanserer til play-offen er et ganske annet spørsmål. Ryan Nugent-Hopkins går glipp av den første måneden av sesongen. Winnipeg Jets har sakte men sikkert bygd et solid mannskap de siste par årene. Det er vel og merke ikke helt "i land" ennå. Etter å ha blitt flyttet over i Western Conference, vil det å ta seg til postseason fremstå som ytterligere vanskelig enn tidligere år. Oilers har vunnet fem av sine syv kamper i sesongoppkjøringen, og vi kan forvente at den gode formen fortsetter natt til onsdag. 

Beste Spill: Sats på at Chicago Blackhawks vinner til 1.90 i odds