Ishockey, VM 2014: Norge vs Sverige


Norge 10.50, Uavgjort 8.00, Sverige 1.18

Samtlige Av Norges Kamper Følger Du På Unibet.Com!

De norske hockey-gutta har overrasket de fleste – ikke minst seg selv. Som vi har vært inne på tidligere, ble det på forhånd spådd et vanskelig mesterskap for Roy Johansens gutter. Ikke minst ble de første kampene – mot Italia og Danmark – ansett å være mulige snubletråder.

Italia var som kjent ikke på høyde med Norge, mens Danmark kjapt kunne gjort livet surt. Danskene ledet 2-0 snaue tre minutter ut i 1. periode. Scoringer signert Jonas Holøs, Ken André Olimb, Per-Åge Skrøder – og en strålende Haugen mellom stengene – sørget til slutt for 4-3. Og la det være sagt med en gang; dette laget er slett ikke helt ulikt det som tok seg til kvartfinalene i Slovakia i 2011. Norge er blottet for stjerner, men oser av unggutter med spilleglede og kampvilje. For ikke å glemme: En strålende Haugen mellom stengene.

Men, selv om Norge har imponert i VM så langt, må vi sette vår lit til Fru Fortuna i oppgjøret mot Sverige. Frankrike beviste for all del at alt er mulig, da de slo Canada 3-2 på åpningsdagen. Norges selvtillit burde det heller ikke være noe å utsette på. Problemet er bare at Broderfolket slo tilbake fra 1-3 mot Tsjekkia sist, og gikk seirende ut på straffeslag. Sverige har med andre ord heller ingen problemer med selvtilliten.

Oscar Möller var giftig i kampen mot tsjekkerne, selv om det ikke faller seg riktig å plukke ut enkeltspillere på det svenske laget. Tre Kronor er normalt flere hestehoder foran Norge som lag. Haugen er nødt til å levere nok en prikkfri kamp – som han gjorde mot Danmark, da han hadde full kontroll på utgangen av Danmarks skuddforsøk og dirigerte medspillerne forbilledlig.

Roy Johansen & Cos beste sjanse ligger i å holde tett så lenge som mulig, og således frustrere Sverige. Og forhåpentligvis konvertere en sjanse eller to. Vi avskriver slett ikke muligheten for at et under kan skje tirsdag kveld…

Beste Spill:

Sats på Uavgjort etter ordinær tid til 8.00 i odds

Samtlige Av Norges Kamper Følger Du På Unibet.Com!