Ishockey, VM 2014: Norge vs Danmark


Norge 2.45, Uavgjort 4.10, Danmark 2.40

Bastiansen mente at "Italia ikke er noe dårligere enn Norge", mens landslagstrener Johansen uttaler at "Italia var bedre enn han hadde trodd". Høflighetsfraser til side: Norge var best, og sikret seg en utrolig viktig seier. Spesielt siden Frankrike overraskende slo Canada 3-2. De færreste har tro på at nordmennene kan gjenta prestasjonene fra 2011 og 2012, da de gikk hele veien til kvartfinalene. Årets VM handler dermed om å unngå degradering. 

Norge må belage seg på et hockey-VM uten NHL-profilen Mats Zuccarello. Landslagssjef Roy Johansen snakket med Rangers-løperen senest lørdag, og har konkludert med at det ikke er hensiktsmessig å forsøke å få nordmannen over til Hviterussland. Niklas Roest, Morten Ask og Anders Bastiansen scoret målene mot Italia, og blir sentrale også i søndagens kamp mot Danmark. For ikke å glemme Mathis Olimb - mannen som noterte seg for sin 19. målgivende VM-pasning siden 2011 i forbindelse med Bastiansens fulltreffer. 

Danmark tapte ikke overraskende 0-3 mot gruppekollega Sverige i Janne Karlssons VM-debut som trener for Løvene. Resultatet var på alle måter representativt for hva som utspilte seg på isen. Danskene hadde vel og merket et par sjanser, men NHL-målvakt Anders Nilsson (New York Islanders) tok frem et par redninger fra øverste hylle. Julian Jakobsen hadde eksempelvis mulighet til å utligne til 1-1, men Tre Kronor gikk i stedet opp i 2-0 kort tid etter. Sverige vant for øvrig skuddstatistikken 34:21.

Danmark har i likhet med Norge behov for å vinne slike kamper - altså plukke poeng mot de antatt svakere nasjonene. Oe Kristian Tollefsen har tidligere beskrevet oppgjørene mot Danmark som "hatkamper". Vi tror ham så gjerne, men spår få scoringer her. 

Beste Spill:

Sats på Norge til 2.45 i odds

Sats på Under 3.5 scoringer til 3.75 i odds