Ishockey, VM 2014: Italia vs Norge


Italia 5.85, Uavgjort 5.75, Norge 1.37

Dette er, til tross for mine nedslående spådommer for turneringen som helhet, en kamp Norge både bør og skal vinne. Italia har hatt en heistilværelse mellom de to øverste divisjonene de seneste årene, og det vil sannelig ikke overraske meg dersom de rykker ned igjen. Et nylig trenerskifte til tross. 

Italias mannskap består stort sett av spillere fra den hjemlige, og heller svake Serie A. De har i tillegg lite erfaring å skilte med fra tøffe internasjonale oppgjør. Norges SHL-spillere møter langt bedre motstand på ukentlig basis, noe som alene skal utgjøre forskjellen mellom lagene. Åpningskamper er alltid vanskelig, men jeg ser likevel for meg at Norge vinner relativt komfortabelt - gjerne med to-tre måls margin. 

Norge har tapt sine åtte seneste kamper, og faktisk 10 av de 11 nyligste (1-0-10) - en kamprekke som strekker seg tilbake til 12. mai 2013. Roy Johansens gutter har funnet motstanderens mål syv ganger i samme periode, mens Norge har vært nødt til å plukke pucken ut av eget bur 35 ganger. 

Italia har på sin side vunnet åtte av sine ti ferskeste (inkludert 2-1 overtidsseier over Tyskland). Men, Tom Pokels gutter har møtt ganske annen motstand enn hva Norge har gjort. Med motstandere som Nederland, Japan og Sør Korea kan Norge skilte med langt tøffere matching. Så er selvsagt spørsmålet om man får selvtillit av å tape 2-6 og 1-5 mot Tsjekkia - som Johansen & Co har gjort i oppkjøringen.

Norge må klare seg uten Zuccarello, Thoresen og Tollefsen i dette mesterskapet. Det blir garantert merkbart, men ikke nødvendigvis mot et lag som Italia.

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner med 2-0 til Italia før kampen starter til 2.40 i odds

Samtlige av Norges kamper følger du på Unibet.com!