Ishockey: VM 2013 - Spillere å se opp for!


Vi har snakket med Unibets ishockey-ekspert Juhavaltteri Salminen i forkant av VM 2013.

Juhalvaltteri Salminen jobber som freelance-journalist og ekspertkommentator for den finske TV-kanalen URHOtv. Sistnevnte dekker SM-ligaen, en av Europas beste hockey-ligaer. Salminen bidrar i tillegg med hockey-stoff til en rekke finske aviser.

Les også: Ishockey: VM 2013 - Kampoppsett

Hvilke spillere skal vi se opp for?

De fleste lagene har til gode å annonsere troppene, men du kan ta for gitt enkelte spilleres deltagelse. De NHL-spillerne som kommer er åpenbare kandidater til ”Se opp for”, men det er også enkelte europeiske fjes som man følge ekstra godt med på.

Årets VM representerer siste mulighet til å se målvakt Reto Berra i aksjon på europeisk jord på en god stund. Berra har nemlig signert for Calgary Flames, og slutter seg til NHL-klubben før kommende sesong. Det sveitsiske mannskapet for øvrig er ikke helt på nivå med de beste årgangene, men slett ikke walkover-materiale heller. Den storvokste keeperen hadde en formidabel sesong for Biel, og vil bli nøkkelen til suksess for Sveits i dette VM.

Sakari Salminen er en av de mest spennende spillerne i den finske troppen. Han endte på fjerdeplass i poengligaen, med 26 scoringer og 29 assists i løpet av 55 kamper for KalPa. 24-åringen er en trøblete motstander å forsvare seg mot, og forventes å forsvinne til KHL kommende sesong.

Skellefteå AIK leverte fantastisk hockey på veien mot det svenske seriemesterskapet. 21-åringen Oscar Lindberg spilte en nøkkelrolle, med fire scoringer og 12 poeng i løpet av sine 13 play-off kamper. Han er ansett som en smart ”two-way center”, men statistikken viser at han også er i stand til å score. Fasiten for ungguttens 55 kamper i det ordinære seriespillet: 17 mål/25 assists. Imponerende tall for en spiller på hans alder, hvis sesong har vært hans endelige gjennombrudd. Han var Phoenix Coyotes 2. Valg i 2010-draften, og forsvinner etter alle solemerker over til Nord-Amerika fra kommende sesong. Dette kan meget vel være vår mulighet til å se en kommende stjerne i aksjon, gitt at han er i troppen.

Over til Norge (100.00)… Vi kommer ikke unna å snakke om Patrick Thoresen (8.00 i odds på å bli plukket ut på turneringens All-Star lag). Han er ikke direkte et nytt navn som sådan, men SKA St. Petersburg-forwarden er en spiller som egenhendig kan ta et lag videre. Norge gikk hele veien til kvartfinalen i fjor, noe som kan kalles en utrolig prestasjon for et lag av Norges kaliber. Thoresen er på alle måter en stjernespiller i europeisk sammenheng, og klubblaget han spiller for er blant Europas desiderte topp. Norge har tatt store steg de seneste årene, noe som i stor grad kan tilskrives 29-åringens evne til å spille lagkameratene gode.

Vinn billetter til VM-finalen her!

Sett spill på alle VM-kampene her!