Hvorfor Messi og Ronaldo er tidenes beste duo!


I løpet av livet blir man sannelig servert noen plagsomme dilemmaer.

Hvem er morsomst: Knutsen eller Ludvigsen? Hvem er mest sexy: Jolie eller Johansson? Hvem fortjener en runde juling? Jan Thomas eller Petter Pilgaard? 

For all del; alle nevnte debtatter er viktige å ta. Likevel er det et tema som er overgår samtlige i popularitet; en snakkis som deler fotballfolket i to grupper... Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo

Jeg var selv en apsirerende fotballspiller i mine yngre dager, og jeg hadde en klar formening om hva det ville koste å bli verdens beste spiller. Jeg studerte videoer av Pele, hvis spiller fikk sine samtidige motstandere til å se ut som fjols, og jeg var fascinert av TV-bildene med Diego Maradona - En kortvokst argentiner som fintet bort alle (to ganger); kvaliteter som for alvor satte standarden i mine øyne. 

Ingen, trodde jeg selv, ville noen sinne kunne måle seg med fotballgudene Pele og Maradona. Etter å ha fulgt den neste generasjonen, Baggio, Rivaldo, Ronaldo, Figo, Ronaldinho og en hårløs franskmann, med et navn som ikke endte på "o", kunne jeg konstantere at mitt syn var korrekt. Ingen over, ingen ved siden av, altså. 

For all del; et fabelaktig knippe fotballspillere; men vi ville aldri få se maken til Pele og Maradona igjen. Trodde jeg. Og så feil man kan ta. Nå har vi til alt overmål to spillere i samme kategori. 

Statistisk, som du kan lese av denne fremstillingen, er Messi og Ronaldo uten sidestykke. Tallene er overveldende. Kanskje viktigst av alt; det disse spillerne leverer på ukentlig basis gjør tittelen "tidenes beste" berettiget. 

Hvem av dem som trekker det desidert lengste stået, altså; hvem som kan smykke seg med tittelen "best" av disse igjen, er rett og slett opp til hver enkelt å bedømme. For meg personlig er det argentineren. Med sine 1.69 på strømpelesten og 67 kilo, er han egentlig ikke bygd for dagens fotball. 

Som en med førstehåndserfaring, kan jeg kategorisk hevde at farten og det fysiske aspektet i fotballen endret karakter på midten av 90-tallet - Like fullt; dette til tross, Messi var SÅ god at det ikke betydde noe som helst. 

Det er derfor jeg elsker Messi. Men, hvorfor Messi fremfor Ronaldo? De er like dødelige, men jeg heller likevel mot sør-amerikaneren ganske enkelt fordi han er en lagspiller. 

Han holder sjelden ballen mer enn høyst nødvendig, Barcelona-spilleren vet instinktivt når han skal føre ballen, og når han skal sende den videre til en lagkamerat. Avgjørelsene underveis i kampen er sjelden uselviske og avgjørende. 

Enkelte ganger går den portugisiske viritousen skoene av seg for å briljere - mens en enkel pasning hadde vært tilstrekkelig. Jeg sitter også med inntrykket av at målgivende pasninger gleder Messi mer enn hva det gjør Real Madrid-spilleren. 

Jeg foretrekker Messis beskjedne fremtoning også. Barcelonas nummer 10 fremstår nesten aldri som en primadonna. Du kan felle mannen så mye du måtte ønske, og Messi vender det andre kinnet til med et smil. For deretter å orkestrere et drepende angrep i neste øyeblikk. 

Fysisk sett er Ronaldo den ultimate moderne fotballspilleren. En som kombinerer ballmagi med en utrolig fysikk. Han er sensasjonell. Men, jeg er sikkert bare gammeldags. 

I mine øyne er en kortvokst kar, som løper slalom mellom et hav av motspillere, med ballen limt til beina, det ultimate. Spesielt dersom det samme gjøres av en spiller med langt bedre fysiske forutsetninger. 

La oss ha det sagt; det spiller ingen stor rolle. Denne helgens El Gran Clasico vil inneholde de to største geniene som noen sinne har trillet ball. Og vi bør alle nyte hvert sekund. 

Sjekk ut oddsen på El Clasico her!