VM 2014: Gruppe H - Vurdering


Belgia

Odds: 15.00

VM-kvalifiseringen: Ubeseiret i en gruppe bestående av Kroatia og Serbia. Åtte seiere i løpet av 10 kamper, med 18 scoringer å vise til, ga gruppeseieren ni poeng foran andreplassen. 

Tidligere prestasjoner: Fjerdeplass 1986.

Nøkkelspiller: Kevin De Bruyne

Chelsea-spilleren fant nettmaskene fire ganger i løpet av kvalifiseringen - mer enn noen av lagkameratene på det belgiske landslaget. Og dét fra posisjonen på midtbanen. Hazard, Lukaku, Miralles og Benteke evnet kun å score to ganger hver. 

Joker:

Romelu Lukaku. Han vil fortsatt kun være 21 år når VM starter, men kan likevel bli en av mesterskapets store stjerner. Dersom han får det til å løsne i angrep, kan Belgia nå langt. 

Dersom de var et band ville de vært…

Little Mix - Den spennende, unge gruppa som har verden for sine føtter. De må bare sørge for å holde fokus. 


Algerie

Odds: 750.00

VM-kvalifiseringen: Solide prestasjoner på hjemmebane var viktige i Algeries arbeid med å legge den skuffende oppvisningen i Afrikamesterskapet bak seg. Laget fra Nord-Afrika kvalifiserte seg takket være bortemål mot Burkina Faso. 

Tidligere prestasjoner: Landet har røket ut i gruppespillet i hver av sine tre siste VM-sluttspill. Slo imidlertid Vest Tyskland overraskende i 1982.

Nøkkelspiller: Madjid Bougherra - Den fransk-fødte forsvareren er en viktig brikke i Algeries bunnsolide forsvar. Som kaptein vil han håpe at erfaringen fra høyeste nivå kan smitte over på lagkameratene i Brasil. 

Joker: Islam Slimani viste seg som det beste alternativet offensivt i kvalifiseringen. Sporting Lisboa-spilleren er giftig i angrep, og har et øye for scoringer. 

Dersom de var et band ville de vært...

So Solid Crew - Denne gjengen evner å frustrere motstanderen med sin spillestil. De besitter derimot ikke kvalitetene som skal til for å nå helt til topps. 


Russland

Odds: 60.00

VM-kvalifiseringen: Tapte to av 10 kamper, men vant likevel en gruppe bestående av blant andre Portugal. Slapp inn kun fem baklengs, og kan med rette kalles et Capello-lag. 

Tidligere prestasjoner: Fjerdeplass i 1966.

Nøkkelspiller: Aleksandr Kerzhakov – Russlands toppscorer i kvalifiseringen. Zenit-spissen har vært Capellos foretrukne alternativ på topp. En livsfarlig herremann!

Joker: Viktor Fayzulin – I en alder av 27 år, er Zenit-vingen sent ute på den internasjonale fotballscenen. Spilleren fikk sin debut så sent som i august 2012, og er en trussel på kanten av midtbanen. 

Dersom de var et band ville de vært...

Gogol Bordello - Med så mange spillere å velge mellom, kunne man kanskje forvente at Russland var litt bedre? 


Sør Korea

Odds: 300.00

VM-kvalifiseringen: Sikret seg billetter til VM-sluttspillet som nummer to bak Iran. 

Tidligere prestasjoner: Semifinale i 2002.

Nøkkelspiller: Lee Chung-Yong - Bolton-spilleren er sentral i Sør Korea-laget. Hans hurtighet og dynamikk er nyttige våpen for et lag som mangler fart og organisering. 

Joker: Koo Ja-Cheol - Han får ikke mange spilleminutter på Wolfsburg, men denne 24-åringen er mer enn kapabel til å score et par mål. 

Dersom de var et band ville de vært...

Blur - Alltid litt nervøse med tanke på naboen i nord...

Sats på vinneren av Gruppe H her!